Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Jurnaliștii RT France reținuți în Franța au fost aduși în fața instanței

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
Poliția i-a adus în instanța de judecată pe jurnaliștii RT France care au fost reținuți în Polonia.
CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Jurnaliștii RT France - corespondentul David Khalifa şi cameramanul Jordi Demory - au fost duşi la tribunalul oraşului polonez Sokolka, a declarat pentru RIA Novosti un purtător de cuvânt al poliţiei din Voievodatul Podlaskie.
Anterior s-a anunțat că cei doi, Khalifa și Demory, au fost reținuți la granița polono-belarusa. Poliția din Voievodatul Podlaskie, Polonia, a declarat pentru RIA Novosti că a reținut echipa de filmare a RT France pentru că ar fi stat ilegal în zona situației de urgență.
„Ei au fost trimiși recent la o instanță de judecată care va decide asupra cazului lor”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.
Instanța de la Sokolka a confirmat primirea acestui caz, dar a spus că examinarea acestuia nu a fost încă programată.
Jurnaliștii riscă pedepse sub formă de amendă sau arest.
Anterior, redactorul-șef al RT Franța, Ksenia Fedorova, și-a exprimat speranța că reținerea echipei de filmare nu are legătură cu faptul că jurnaliștii lucrează pentru RT, adăugând că aceștia au mers la graniță având semne de identificare. Fedorova a mai spus pentru RIA Novosti că jurnaliștii s-ar putea să nu fi știut că a fost instituită zona de urgență pe o rază de trei kilometri de la graniță.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Rusia
Zaharova a comentat intențiile militarilor ucraineni de-ai nimici pe imigranți
Fluxul de știri
0