Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a reacționat la blocarea de către YouTube a noului canal RT DE

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiRT DE în limba germană își începe transmisiunea
RT DE în limba germană își începe transmisiunea - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
YouTube a blocat noul canal RT DE chiar în ziua lansării acestuia, Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus a venit cu o reacție.
CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. YouTube a blocat canalul RT DE în ziua lansării transmisiunii TV, potrivit canalului RT pe Telegram, informează RIA Novosti. Anterior, presa, citând-o pe redactorul-șef Margarita Simonian, a anunțat că Russia Today lansează un nou canal cu emisie non-stop în limba germană - RT DE. Studiourile sale sunt situate la Moscova și Berlin, vor fi difuzate știri, talk-show-uri și documentare.
"YouTube a blocat noul canal RT DE - RT auf Sendung. Acest lucru s-a întâmplat în ziua lansării canalului de televiziune în limba germană. În timpul transmisiunii în direct. Investigăm motivele", este menționat în mesaj.

Reacția MAE al Rusiei

Moscova nu se aștepta la altceva, fiecare obișnuește să felicite cu prilejul premierei în felul său, a spus reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând blocarea noului canal RT DE în ziua lansării transmisiunii pe YouTube.
„În timp ce acordam un interviu pentru RT DE, YouTube a blocat noul canal. Și toate acestea în ziua lansării emisiei. Nici nu ne așteptam la altceva. După cum se spune, fiecare aduce felicitări cu prilejul premierei în felul său: unii cu flori și urări de bine, iar alții cu cioburi de sticlă presărate în pantofi”, a notat Zaharova pe canalul ei de Telegram.
În august 2021, RT DE a primit un refuz oficial cu privire la obținerea unei licențe de emisie de la Luxemburg, care a făcut refere la „informații și analize ale autorităților germane”. În septembrie, YouTube a eliminat două canale RT DE fără drept de restabilire, pentru presupuse „încălcări ale regulilor comunității”. În același timp, RT DE s-a aflat pe locul patru în ceea ce privește influența printre mediile de informare în limba germană, depășind Deutsche Welle și alte instituții de presă germane, potrivit Tubular Labs.
Fluxul de știri
0