Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

China a susținut propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate

© Photo : Wikipedia/WhisperToMeМинистерство иностранных дел Китая
Министерство иностранных дел Китая - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Ministerul chinez de Externe: Propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate sporesc încrederea reciprocă în lume.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Propunerile Moscovei către Alianța Nord-Atlantică și Washington privind garanțiile de securitate contribuie la instituirea dialogului între țări, a declarat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Ministerului de Externe al RPC.
Pe 17 decembrie, Ministerul rus de Externe a publicat proiecte de acorduri cu Statele Unite și NATO care, printre altele, conține dispoziții privind neextinderea organizației spre Est, în special în Ucraina. Instituția a precizat că, în lipsa unei reacții, este posibilă o nouă rundă de confruntare.
„China consideră că, în situația actuală, propunerile Rusiei corespund normelor de bază ale relațiilor internaționale, contribuie la creșterea încrederii reciproce între țări, reduc riscul de conflicte, mențin stabilitatea strategică globală și regională”, a declarat Beijingul.
China s-a pronunțat întotdeauna pentru ca țările, în baza respectului reciproc, să soluționeze în modul cuvenit dezacordurile prin intermediul consultărilor, mai este menționat în comentariu.
Exerciții militare ale Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Rusia
Moscova, pregătită să dea o ripostă militară NATO – în ce condiții
În afară de neextinderea NATO spre est, Moscova a propus să se renunțe la desfășurarea de trupe și armamente suplimentare dincolo de granițele țărilor în care s-au aflat conform situației din mai 1997. Totodată, este vorba de interzicerea oricăror activități militare ale NATO în Europa de Est, Transcaucazia și Asia Centrală.
Alianța Nord-Atlantică a confirmat că a primit documentele, le vor studia, dar vor ține cont și de opinia Kievului.
Член-корреспондент Российской академии ракетных и артиллерийских наук Константин Сивков - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Analize și opinii
Expert: De ce Vestul nu va accepta oferta Rusiei a garanțiilor reciproce de securitate
Fluxul de știri
0