Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova, pregătită să dea o ripostă militară NATO – în ce condiții

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaExerciții militare ale Rusiei
Exerciții militare ale Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Șeful delegației Rusiei la Viena, Gavrilov: Rusia va da o ripostă militară dacă NATO va continua să facă presiuni.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. NATO conștientizează că nu se poate călca permanent pe punctele dureroase ale Rusiei, pentru că altfel Moscova va fi nevoită să dea o ripostă militară, a declarat șeful delegației ruse la discuțiile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, la postul de televiziune Russia 24, citat de RIA Novosti.
„Discuția trebuie să fie serioasă, iar toată lumea la NATO înțelege foarte bine, în pofida forței și puterii, că este necesar să fie întreprinse acțiuni politice concrete, în caz contrar, alternativa vor fi răspunsurile militar-tehnice și militare ale Rusiei”, a spus el.
Potrivit diplomatului, acum este momentul adevărului în relațiile dintre Moscova și Bruxelles.
El a adăugat că SUA sunt nevoite să intre în dialog cu Rusia privind garanțiile de securitate, fie că le place sau nu.
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Internațional
SUA încearcă să convingă UE și NATO că Rusia vrea să invadeze Ucraina
Săptămâna trecută, Ministerul rus de Externe a prezentat proiectele de acord dintre cele două ţări, privind garanţiile de securitate. Acestea au fost deja transmise la Washington. Unul dintre puncte obligă Alianța Nord-Atlantică să renunțe la expansiunea spre est, inclusiv teritoriul Ucrainei. În afară de aceasta, este exclusă desfășurarea de trupe și arme suplimentare în afara țărilor în care NATO se afla în mai 1997. Proiectele prevăd, de asemenea, abandonarea oricăror activități militare NATO în Europa de Est, Transcaucazia și Asia Centrală. Blocul a confirmat că a primit propunerile din partea Rusiei, subliniind că va ține cont de opinia autorităților de la Kiev.
La începutul lunii decembrie, Vladimir Putin a purtat discuții cu omologul său american Joe Biden. Ulterior, Washingtonul a comunicat că este pregătită o întâlnire cu participarea Statelor Unite, principalelor țări NATO și Rusiei, la care părțile vor putea discuta îngrijorările Moscovei.
Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Rusia
Ministerul rus de Externe avertizează asupra riscurilor unor confruntări cu NATO
Fluxul de știri
0