Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum îți poți petrece serile în ajunul Crăciunului: Programul evenimentelor

© Sputnik / Mihai Caraussărbători de iarnă
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Primarul general al Capitalei a anunțat programul de festivaluri și concerte care se vor desfășura în această săptămână.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Și în această săptămână, în Chișinău vor avea loc mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Edilul-șef Ion Ceban a anunțat un program amplu de festivaluri și concerte.
Astfel, astăzi, 21 decembrie, la ora 18:00, va avea loc deschiderea aleii din bulevardul Grigore Vieru după reabilitare și modernizare, dar și inaugurarea luminițelor decorative.
Iar miercuri, 22 decembrie, cetățenii pot savura un concert dedicat ajunului Crăciunului cu genericul ”O, ce veste minunată”, cu începere la ora 18:00. Protagoniști – Orchestra Municipală de Cameră „CAMERATA Chișinău". Evenimentul va avea loc în Sala cu Orgă, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 81.
Joi, 23 decembrie, picii sunt așteptați la lansarea ”Casei lui Moș Crăciun”. Evenimentul va avea loc în scuarul Catedralei Mitropolitane în preajma Arcului de Triumf, cu începere la ora 16:00. Un pic mai târziu, începând cu ora 18:00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” va avea loc evenimentul ”Acasă de Crăciun” cu Brio Sonores.
Vineri, 24 decembrie, de la ora 17:15, în scuarul Catedralei Mitropolitane în preajma Arcului de Triumf va avea loc activitatea de promovare a tradițiilor populare cu genericul: „Ajunul Crăciunului”. Iar la ora 19:00 cetățenii sunt așteptați în fața micilor ecrane pentru a viziona Gala Festivalul de promovare a tradițiilor și obiceiurilor sărbătorilor de iarnă „Florile Dalbe”.
Manifestările vor fi transmise în format live la postul public de televiziune Moldova 1.
Рождественская ярмарка 2018-2019 - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Guvernul lansează Târgul de Crăciun: Ce activități festive sunt planificate
Tot în această zi, la ora 18:00, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc ce-a de a XI-a ediție a Festivalului Național ”Colinde, Colinde...”, organizat de Asociația Muzical - Corală.
Și duminică, 26 decembrie, vom avea parte de un program de agrement. La Palatul de Cultură al Feroviarilor, amplasat pe bulevardul Decebal, 2, la ora 17:00, va începe un concert jubiliar la 60 de ani al artistului Ricu Vodă, cu genericul ”O urare peste plai”.
Amintim că, în data de 1 decembrie, la Chișinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Primarul Ion Ceba a aprins luminițele pe Pomul de Crăciun instalat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Tot aici a fost amenajat și un orășel de Crăciun.
Новогодняя елка - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Societate
Crăciunul și Revelionul - la munte sau la mare: Ce oferte propun agențiile de turism
Fluxul de știri
0