Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul lansează Târgul de Crăciun: Ce activități festive sunt planificate

© Sputnik / Yana ZaharovaРождественская ярмарка 2018-2019
Рождественская ярмарка 2018-2019 - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Ministerul Culturii anunță data când va fi inaugurat „Târgul de Crăciun”, organizat de Guvernul Republicii Moldova. Totodată, a fost făcută publică și lista activităților festive care ar urma să aibă loc.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Guvernul lansează „Târgul de Crăciun”. Luminițele se vor aprinde în data de 24 decembrie, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. Autoritățile menționează că în acest an, activitățile festive se vor desfășura pe întreg teritoriul țării.
Pe lângă tradiționalul „Târg de Crăciun”, din centrul Capitalei, se vor desfășura și concerte în mai multe raioane ale țării, iar programul artistic „Povestea de iarnă” va răsuna în orfelinate și centre de plasament din mai multe sate și orașe ale Republicii Moldova.

„Târgul de Crăciun” își va întâmpina oaspeții cu o atmosferă de sărbătoare, creată de mii de luminițe. Pentru vizitatori vor fi amenajate mai multe zone de agrement, iar copii vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun. Mai mulți bucătari profesioniști vor pregăti diferite delicii culinare, iar meșterii populari își vor expune și vinde creațiile”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Totodată, în scuar va fi instalat un ecran LED, unde vizitatorii târgului vor putea urmări live concertele desfășurate în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca artiști precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin, dar și alți interpreți.
În celelalte raioane ale țării peste 30 de formații și colective folclorice vor prezenta program artistic, dedicat sărbătorilor de Crăciun. Programul de activități dedicate sărbătorilor de iarnă va include și concertul caritabil „Povestea de iarnă”.
„„Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor colinda sate și orașe, vor vizita case de copii, centre de plasament, aziluri pentru persoane vârstnice, vor prezenta o serie de activități artistice. Totodată, concertul caritabil „Povestea de iarnă” se va da și la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde vor fi invitați în jur de 150 de copii orfani și persoane vârstnice din municipiul Chișinău”, a precizat ministerul.
Este de menționat faptul că programul dedicat sărbătorilor de iarnă se va încheia pe 9 ianuarie, atunci când va fi închis și „Târgul de Crăciun”. Doritorii de a vedea târgul organizat de Guvern vor putea merge zilnic în intervalul orelor 10:00 - 22:00. Ministerul Culturii va publica zilnic programul preconizat pentru fiecare zi.
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Societate
Cum îți poți petrece serile în ajunul sărbătorilor de iarnă: Programul evenimentelor
Fluxul de știri
0