Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crăciunul și Revelionul - la munte sau la mare: Ce oferte propun agențiile de turism

© Photo : Miroslav RotariНовогодняя елка
Новогодняя елка - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Crăciunul și Revelionul sunt unele dintre cele mai așteptate sărbători. Acestea pot fi sărbătorite atât acasă, în sânul familiei, cât și peste hotare. În această perioadă agențiile de turism se întrec în oferte pentru doritorii de a sărbători la munte sau la mare.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Fie că vă doriți să ciocniți o cupă cu vin spumant la trecerea dintre ani la munte sau la mare, fie că preferați să sărbătoriți Revelionul sau Crăciunul într-o pensiune locală, agențiile de turism propun numeroase oferte pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Totuși, potrivit reprezentaților agențiilor de turism, cele mai multe solicitări în această perioadă sunt pentru munte. Astfel, operatorii propun destinațiile precum Ucraina, România și Bulgaria. Prețurile variază în funcție de destinație, perioadă și hotelul ales.
„La destinația Bucovel, Ucraina, prețurile încep aproximativ de la 115 euro pentru o persoană cu transport și mic dejun inclus, pentru trei nopți și patru zile de cazare. Pentru România, prețul pentru pachetele integrale cu transport inclus încep aproximativ de la 100 de euro și plecările sunt disponibile începând cu 2 ianuarie. Exact același lucru este și pentru Bulgaria, unde plecarea este pe 2 ianuarie și pachetul este pentru patru nopți și cinci zile. Aici prețul începe de la 150 - 160 de euro pentru o persoană”, a declarat șeful departamentului turism al unei agenții de turism, Artiom Neaga.
Cei care își doresc să fugă de frigurile din această perioadă, pot alege destinații mai calde. Operatorii agențiilor de turism susțin că cea mai solicitată destinație rămâne a fi Egiptul.

„Dacă să facem referire la Egipt, atunci prețurile ar începe de la aproximativ 350 - 400 de euro pentru o persoană, pentru o variantă econom, cu zbor, transfer la hotel, pentru șapte nopți și opt zile, all inclusive. Destinațiile exotice ajung ușor peste 800 - 900 de euro de persoană. Este vorba despre destinații precum Dominicana, Mexic, Maldive și Zanzibar”, a precizat Artiom Neaga.

Cei care doresc să-și planifice călătoria fără a depinde de cursele avia sau de rutele de transport terestru, atunci pot opta pentru pachetele care nu includ transportul. Astfel, hotelul poate fi rezervat pentru orice zi dorită, iar pachetul iese puțin mai ieftin, ținând cont că transportul este din cont propriu.
Reprezentanții agențiilor de turism susțin că prețurile s-au majorat comparativ cu anul trecut, pe motiv că peste tot în lume se înregistrează scumpiri.
O altă agenție de turism vine la fel cu oferte atât pentru munte, cât și pentru mare. Directorul acesteia, Ion Curmei, susține că după introducerea noilor restricții în România, tot mai puțini oameni aleg această destinație. Cea mai solicitată rămâne a fi Bucovel, Ucraina, afirmă Curmei.

„Prețurile încep de la 99 de euro de persoană pentru un sejur de trei nopți și patru zile, unde intră cazarea, transportul tur-retur, asigurarea medicală și două excursii locale. La condiții de patru stele plus prețurile încep de la 150 de euro pentru trei zile, dar la un hotel mai bunișor prețurile încep de la 200 de euro”, a precizat Ion Curmei.

Directorul agenției de turism a precizat că ofertele pentru Egipt sunt cele mai convenabile atunci când vine vorba despre destinațiile mai ”calde”.
„Prețurile în Egipt încep de la 340 de euro de persoană, ceea ce este un preț accesibil la un hotel de cinci stele, cu transportul inclus, pentru șapte nopți și opt zile. Până acum toți doreau la munte, iar anul acesta s-au cam divizat - în proporție de 35 la sută vor la mare, iar 65% doresc la munte”, a conchis Curmei.
Cât costă bradul natural și cel artificial - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Video
Bradul de Crăciun: artificial sau natural - cât costă în Chișinău
Dacă nu vă doriți o călătorie la munte sau la mare, dar nici acasă nu vreți să stați de sărbători, atunci puteți opta pentru turismul local. Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, pensiunile din țară vin cu numeroase oferte.
„Oferta noastră de Revelion este pentru două persoane - mic dejun inclus, cazare, masa de Revelion și accesul la piscină. Pentru această ofertă trebuie să se scoată din buzunar două mii de lei pentru două persoane. Masa de Revelion include bucate tradiționale precum piftia, sarmalele, cighiri, iar la desert va fi „Cușma lui Guguță””, a precizat reprezentantul unei pensiuni din Butuceni, Orhei.
De sărbători, vizitatorii vor beneficia și de surprize din partea casei.
„Pe 26, 31 decembrie și pe 7 ianuarie o să vină colindătorii. La ora 16:00 va veni un grup de colindători, ei ne vor ura, ne vor colinda, fiindcă fără acestea nu se simte atât de mult spiritul sărbătorilor de iarnă”, a conchis reprezentantul pensiunii.
Cât ne va costa masa de sărbătoare în acest an (ZAGLUSHKA) - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
Bucate de Crăciun și Revelion: Cât ne costă masa de sărbătoare în acest an
Fluxul de știri
0