Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bălțenii boicotează turul doi al alegerilor locale? Iată doar câți oameni au mers la urne

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Abonare
Se pare că majoritatea locuitorilor municipiului Bălți a decis să boicoteze turul doi al alegerilor locale.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Prezența cetățenilor cu drept de vot din municipiul Bălți la secțiile de votare deschise pentru cel de-al doilea tur de scrutin în municipiu este foarte slabă. Doar puțin peste 6% din alegători au ajuns la urnele de vot până la ora 15:00.
Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 15:00, dreptul la vot și-au exercitat 6 340 de persoane, adică 6,21% dintre alegătorii înscriși în liste.
CEC anunță că procesul de votare în municipiul Bălți, unde are loc turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, se desfășoară în regim normal. Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul General al Poliției, până la această oră nu au fost înregistrate încălcări.
De către angajaţii Poliţiei este organizată activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 de metri de la secția de votare.
Precizăm că susținătorii Marinei Tauber, care a fost exclusă din cursa pentru postul de primar al Capitalei Nordului, protestează la Bălți.
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Politică
Alegeri locale la Bălți: Secțiile de votare s-au deschis
Aproximativ două sute de oameni au ieșit în stradă. Ei se opun desfășurării turului doi al alegerilor locale din municipiu, considerandu-l ilegal din cauza excluderii lui Tauber de pe lista candidaților. Manifestanții consideră că anume candidatul Partidului „Șor” ar fi trebuit să câștige alegerile.
Candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, luptă astăzi în turul II al alegerilor locale noi din Bălți.
Asta după ce candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a anunțat boicotarea turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți și a anunțat retragerea sa din cursa electorală. Iar în data de 6 decembrie, și PAS a anunțat că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți.
S-a întâmplat în condițiile în care pe 4 decembrie, chiar în ajun de ziua programată pentru turul doi al alegerilor de la Bălți, scrutinul a fost suspendat.
CEC a solicitat excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerea primarului la Bălți, pe motiv că ar fi admis unele încălcări. Astfel, Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Politică
Partidul „Șor” își întărește pozițiile la Bălți: Ce va face Marina Tauber
Fluxul de știri
0