Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „Șor” își întărește pozițiile la Bălți: Ce va face Marina Tauber

© Sputnik / Mihai CarausMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
În ajunul turului doi al alegerilor locale din municipiul Bălți, Partidul „Șor” a luat o decizie cu privire la activitatea formațiunii în Capitala Nordului.
CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Vicepreședintele Partidului „Șor”, Marina Tauber, care a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale din municipiul Bălți, iar ulterior a fost exclusă din cursa electorală, a fost aleasă președinte al organizației teritoriale Bălți a formațiunii.

„Chiar dacă de jure nu sunt primar, de facto, sunt primarul bălțenilor, deoarece ei m-au ales deja în această funcție. Și eu mă simt primar aici. Iar ceea ce se va întâmpla în 19 decembrie, în turul doi, când va avea loc acea farsă comică, nu va împiedica în niciun fel prezența mea aici”, a declarat Marina Tauber.

Formațiunea „Șor” precizează că fostul candidat la Primăria municipiului Bălți va fi responsabilă de consolidarea partidului în cel de-al doilea oraș ca mărime din țară, dar și de extinderea și dezvoltarea echipei în acest municipiu.
Amintim că în data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Liberty Summit  - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Politică
Deputații se întrunesc în ședință închisă: Vor decide soarta deputatului Șor
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din scrutinul pentru funcția de primar al municipiului Bălți.
Candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, vor lupta în turul II al alegerilor locale din Bălți. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți a aprobat textul buletinului de vot pentru scrutinul de săptămâna viitoare.
Asta după ce candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a anunțat boicotarea turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți și a anunțat retragerea sa din cursa electorală. Iar în data de 6 decembrie, și PAS a anunțat că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți.
Fluxul de știri
0