Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Secretarul general NATO: Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău în Ucraina

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Secretarul general NATO Stoltenberg a îndemnat Alianța să „se pregătească pentru ce-i mai rău” în ceea ce privește situația din Ucraina.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că, în ceea ce privește situația din Ucraina, Alianța ar trebui să „spere la mai bine, dar să se pregătească pentru ce e mai rău”.
„Ceea ce urmărim acum în jurul Ucrainei este o consolidare semnificativă, consecventă și continuă a prezenței militare rusești... Nu există niciun fel de claritate cu privire la scopurile unei astfel de consolidări... Evident, trebuie și sperăm că lucrurile se vor schimba în mai bine, dar trebuie să fim pregătiți pentru ce este mai rău”, a spus el la conferința de presă comună de la Bruxelles cu prim-ministrul Bulgariei.
Stoltenberg a explicat că NATO „urmărește foarte atent ce face Rusia”. „Noi am sporit capacitățile noastre de informare pentru a monitoriza această consolidare, a face schimb de informații și, evident, a continua să sprijinim Ucraina”, a menționat el.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Internațional
Stoltenberg: Prezența NATO în Marea Neagră nu amenință Rusia
"De asemenea, trebuie să fim siguri că suntem pregătiți să-i protejăm pe toți aliații noștri. Nu vedem nicio amenințare directă pentru cineva dintre membrii alianței, însă vedem o creștere a tensiunilor și acest lucru se referă în primul rând la membrii din regiune, în particular la Bulgaria”, a conchis Stoltenberg.
Kievul și țările occidentale își exprimă tot mai des în ultima perioadă îngrijorarea în legătură cu așa-zisa intensificare a ”acțiunilor agresive” ale Rusiei la granițele Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Moscova nu amenință pe nimeni, iar mișcările trupelor pe teritoriul rusesc nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. În opina autorităților ruse, aceste atacuri sunt folosite în principal ca pretext pentru a aduce mai multe forțe și tehnică NATO la granițele Rusiei. Ministerul rus de Externe a menționat anterior că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusească” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acestei agresiuni sunt atât ridicole, cât și periculoase.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Internațional
Biroul lui Zelenski a comentat declarația lui Biden privind aderarea Ucrainei la NATO
Fluxul de știri
0