Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biroul lui Zelenski a comentat declarația lui Biden privind aderarea Ucrainei la NATO

© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy / Accesați arhiva multimediaNATO
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Biroul lui Zelenskii: Biden crede că decizia de aderare a Ucrainei la NATO depinde de popor.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Președinții Ucrainei și Statelor Unite, Vladimir Zelensky și Joe Biden, au avut aseară o discuție telefonică, aceasta a durat aproximativ o oră și jumătate. Potrivit șefului biroului lui Zelenski Andrei Ermak, liderul american l-a informat pe omologul său ucrainean despre negocierile cu președintele rus Vladimir Putin, relatează RIA Novosti.
De asemenea, Ermac a declarat că Biden i-a spus lui Zelenscki în cadrul discuției că decizia cu privire la aderarea Kievului la NATO depinde de poporul ucrainean.
”În ultimele zile s-au vorbit despre niște presupuse condiții privind NATO, privind aderarea la Alianță, cu referire la cursul Ucrainei spre aderarea la NATO. Președintele Biden a spus foarte clar că decizia de adere la NATO este doar decizia poporului ucrainean. Acesta este un stat suveran independent", - a spus Ermak la postul de televiziune "1+1".
Totodată, Eermak a precizat că Biden și Zelenski nu au discutat despre posibile compromisuri în chestiunea aderării Kievului la NATO, care nu corespund intereselor Ucrainei.
Președintele american Joe Biden le-a comunicat miercuri jurnaliștilor că este pregătită o întâlnire a SUA și principalelor țări NATO cu Rusia. Biden a spus că până vineri se va anunța despre întâlnirea la nivel înalt a SUA și a cel puțin patru aliați principali din NATO cu Rusia, pentru a fi discutate îngrijorările Rusiei cu privire la extinderea NATO și a elabora măsuri pentru reducerea tensiunilor de pe flancul estic al alianței.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Rusia
MAI de la Moscova afirmă că UE s-a alăturat militarizării Ucrainei
Fluxul de știri
0