Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Premieră: Pe piața din Kursk ar putea apărea produse agricole moldovenești

Premieră: Pe piața din Kursk ar putea apărea produse agricole moldovenești
Abonare
În premieră, producătorii moldoveni vor avea posibilitatea de ași vinde produsele agricole pe piața din regiunea Kursk, Federația Rusă. Despre aceasta a anunțat președintele Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” din regiunea Kursk, Elena Bulhac.
Recent, în Federația Rusă s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a "Forumului Civic Internațional" la care au participat mai mulți oameni de afaceri din țara noastră. Evenimentul a fost marcat prin inițierea unui șir de colaborări importante în diverse domenii, printre care se numără și cel agricol.
Potrivit coorganizatoarei Forumului Elena Bulhac, în primăvara acestui an o delegație din regiunea Kursk va efectua o vizită de lucru în raionul Ștefan-Vodă pentru a face cunoștință cu producătorii agricoli și a stabili relații de colaborare cu aceștia. Ulterior, este preconizată intensificarea procesului de export al produselor agricole din acest raion în regiunea Kursk.

"Producătorii agricoli vor avea o perioadă de probă de două luni. În acest timp, ei vor evalua situația - dacă merită sau nu să vină pe această piață. Timp de două luni, moldovenii nu vor achita nicio taxă sau impozite. Ne dorim o colaborare fructuoasă și să avem, pe lângă mere, și alte produse moldovenești pe rafturile rețelelor de magazine din Kursk", a declarat Elena Bulhac.

Amintim că "Forumul Civic Internațional" din Federația Rusă si-a desfășurat lucrările timp de trei zile, în perioada 8-10 decembrie.
Fluxul de știri
0