Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS va suporta prejudicii de imagine – analist politic

© Sputnik / Mihai CarausPAS
PAS - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Analistul politic a vorbit despre factori care ar putea influența asupra ratingului formațiunii politice ”Acțiune și Solidaritate” și când ar putea începe să scadă popularitatea acestui partid.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Nemulțumirea cetățenilor față de majorarea tarifelor la energie și a prețurilor la produsele alimente și bunuri de larg consum este în creștere. Și din moment ce mulți asociază aceste procese cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)aflat la guvernare, apare întrebarea: își va păstra formația politică cel puțin un sprijin minim din partea electoratului? La această întrebare a răspuns în studioul Sputnik Moldova analistul politic Roman Mihăeș.
"Sigur, prejudiciile de imagine pentru această formațiune politică vor apărea în curând, având în vedere creșterea tarifelor la gaz, încălzirea centralizată, electricitate, produse alimentare. Dar această scădere a ratingului electoral poate avea un caracter sezonier", a spus interlocutorul.
În opinia lui, situația cu privire la gradul de popularitate al partidului în mâinile căruia este concentrată astăzi toată puterea în țară se va clarifica abia în vara anului viitor, când deja se va putea vorbi cu certitudine despre o scădere a sprijinului pentru formaţiunea politică.
„Când oamenii se vor liniști după sezonul de iarnă... undeva la începutul lunii iunie va fi posibilă o evaluare preliminară a guvernului PAS și o apreciere a percepției oamenilor în privința președintelui Maia Sandu și a majoritatea parlamentară, atunci va fi o imagine mai clară. ”, a conchis Mihăeș.
Amintim că tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici din Moldova a crescut de 2,4 ori, ceea ce a provocat o creștere a prețurilor la alimentele din așa-numitul „pachet social”. Potrivit calculelor experților economici, prețurile la produsele de bază au crescut cu 15,5%.
Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Analize și opinii
Cârnaț: Comisia de la Veneția i-a transmis PAS că ce a făcut nu este democratic
Fluxul de știri
0