Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință închisă: Vor decide soarta deputatului Șor

© Sputnik / Miroslav RotariLiberty Summit
Liberty Summit  - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Deputații vor decide astăzi dacă lui Ilan Șor îi va fi sau nu retrasă imunitatea.
CHIȘINĂU, 17 dec - Sputik. Parlamentul se întrunește vineri, 17 decembrie, în ședință închisă. Aceștia vor decide dacă acceptă sau nu solicitările procurorului general interimar, Dumitru Robu, de ridicare a imunității de deputat a lui Ilan Șor cu reținerea acestuia. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de surse din cadrul Parlamentului.
Asta după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut acordul Parlamentului pentru ridicarea imunității, reținerea și arestarea acestuia. Robu a venit cu nouă cereri în care este vizat Ilan Șor.
Ilan Șor a mai fost lipsit de imunitate parlamentară și în fostul legislativ. Astfel, în data de 15 august 2019, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu, Șor a rămas fără imunitate parlamentară.
Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Societate
Ilan Șor ar putea rămâne fără imunitate parlamentară: Iată în ce condiții
Fluxul de știri
0