Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A început umplerea cu gaz a celei de-a doua linie a Nord Stream-2

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaСтроительство газопровода "Северный поток — 2" в городе Любмин в Германии
Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Abonare
Umplerea cu gaze naturale a primei linie a gazoductului a fost finalizată la mijlocul lunii octombrie.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Operatorul Nord Stream 2, „AG”, a început umplerea cu gaze naturale a celui de-a doua linie a gazoductului Nord Stream 2, transmite RIA Novosti. Următorii pași tehnici vor fi anunțați în curând.
„Pe 17 decembrie a început procedura de umplere a celei de-a doua țeavă a gazoductului Nord Stream 2. Similar cu procedura efectuată pe prima linie, a doua linie va fi umplută treptat cu gaz pentru a atinge nivelul necesar de volum și presiune”, a anunțat operatorul într-un comunicat de presă.
Se observă că mai devreme pe a doua linie, lucrările de punere în funcțiune au fost finalizate cu succes pentru a controla integritatea conductei de gaz. Umplerea cu gaz a primei linii a fost finalizată la jumătatea lunii octombrie.
Nord Stream 2 constă din două conducte cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, instalate de la coasta Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania.
Operatorul proiectului este Nord Stream 2, „AG”, cu unicul acționar - Gazprom. Partenerii financiari ai companiei sunt European Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.
Agenția Federală Germană de Rețea a suspendat pe 16 noiembrie certificarea Nord Stream 2 “AG”, care începuse pe 8 septembrie, până când compania îndeplinește cerințele de certificare necesare.
Astfel, o companie germană ar trebui să fie un operator independent, în timp ce Nord Stream 2 „AG” este înregistrată în Elveția. Șeful agenției, Jochen Homann, a declarat pe 16 decembrie că, conform așteptărilor agenției, nu va exista nicio decizie privind Nord Stream 2 în prima jumătate a anului 2022.
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Editoriale
Europa a persistat în eroare: efectul de bumerang al gazelor rusești
Fluxul de știri
0