Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimb de replici acide între Ceban și Spînu: „prințesul gazelor” și „nu fiți ca Ion”

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция вице-премьера Андрея Спын
Пресс-конференция вице-премьера Андрея Спын - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Un schimb de replici acide a avut loc între primarul Chișinăului și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, este nemulțumit de modul în care se implică autoritățile centrale în soluționarea problemelor atunci când li se solicită ajutor din partea Primăriei Chișinău.
Primarul precizează că mai mulți reprezentanți ai actualei guvernări nu fac altceva decât să-și exprime anumite puncte de vedere pe rețele sociale sau prin intermediul mass-media, dar fără a rezolva problemele societății.
„Nu au făcut nimic în jumătate de an decât să aducă țara într-o situație dezastruoasă pe partea de costuri și prețuri. Nu am văzut niciun lucru bun deocamdată”, a declarat Ion Ceban.
Primarul a vorbit de mai mulți miniști, președinți de comisii și alți funcționari ai actualei guvernări, pentru care ținta ar fi Primăria Chișinău, dar fără a da nume. Totuși, Ceban a rostit un nume al guvernării PAS. Este vorba de ministrul infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe care Ceban îl critică că nu face altceva decât să se laude.
„Am văzut că și prințesul gazelor, un ditamai ministru offshore-ovici care-i ca un fofârlică. Ba fâlfâie cu un contract într-o parte, ba fâlfâie cu un alt contract în altă parte și se laudă. Zice că bunul Dumnezeu ne dă timp bun. Dar în problema ambuteiajelor, bunul Dumnezeu nu vă dă vreme favorabilă?”, a declarat Ceban.
Inaugurarea Târgului de Crăciun 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
Ceban: Târgul de Crăciun al Guvernului dă peste cap reparația unei străzi importante
În replică, Andrei Spînu a scris pe canalul său de Telegram că, deși ambuteiajele sunt enervate, trebuie să fim calmi.
„Chiar dacă e enervant, fiți calmi, nu fiți ca Ion”, i-a dat replica Spînu lui Ceban.
© Screenshot / Telegram / Andrei SpînuПост Андрея Спыну
Пост Андрея Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Пост Андрея Спыну
Amintim, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Ion Ceban a declarat că în mare parte, ambuteiajele s-ar crea din cauza solicitărilor din partea unor funcționari de a seta semafoarele din Capitală astfel încât să fie creat coridor verde pentru aceștia.
Potrivit edilului-șef, după ce semafoarele erau setate după bunul plac al cuiva, ca să se revină la culoarea roșie era nevoie de patru minute. Mai mult, primarul afirmă că astfel de solicitări ar exista tot mai des și că în doar o zi s-au înregistrat 47 la număr.
Activitatea serviciilor comunale - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
Câțiva mari producători, deconectați de la canalizare: Ceban reclamă un atac raider
Fluxul de știri
0