Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Târgul de Crăciun al Guvernului dă peste cap reparația unei străzi importante

© SputnikInaugurarea Târgului de Crăciun 2020
Inaugurarea Târgului de Crăciun 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Pe strada 31 august din Capitală unde Guvernul vrea să organizeze Târgul de Crăciun încep lucrări de reparație.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Antreprenorul care a câștigat licitația organizată cu privire la reparația străzii 31 august din Capitală ar putea să nu-și onoreze obligațiunile în timpul stabilit în contract.
Asta pentru că anume pe această stradă, Guvernul Republicii Moldova intenționează să organizeze Târgul de Crăciun din acest an. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că în anumite locuri de pe această stradă deja se intervine cu lucrări de reparație și că Executivul ar fi fost anterior informat.
Ceban susține că și reprezentanții Președinției au fost anunțați că pe această stradă au fost inițiate lucrări de reparație.

„Avem solicitarea ca în curând să înceapă lucrările la iluminatul stradal, iar strada 31 august să fie deconectată de la electricitate, în caz contrar vom avea întârzieri la darea în exploatare a lucrărilor. Cine va răspunde pentru asta, cine va achita pagubele? Am informat, nu am ascuns nimic. E făcut asta intenționat? Avem atâtea locuri frumoase”, a precizat Ceban.

Primarul a anunțat că va reveni ulterior cu informații despre cum se va acționa în continuare ținând cont de situația creată.
Activitatea serviciilor comunale - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
Câțiva mari producători, deconectați de la canalizare: Ceban reclamă un atac raider
Amintim că Guvernul a pregătit mai multe evenimente în contextul sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun va fi inaugurat în centrul Capitalei, iar în alte localități vor fi organizate o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.

„Târgul de Crăciun din acest an va fi amplasat în aşa fel încât să nu limiteze circulaţia pe nici o stradă. Am ales un spaţiu în aşa mod ca să nu fie periclitată circulaţia din centrul Capitalei, care este încărcată, mai ales în timpul sărbătorilor”, a spus Gavriliţa.

Premierul a precizat că acesta va fi un târg în care vor avea prioritate produsele autohtone şi întreprinderile din ţară. De asemenea, Natalia Gavriliţa a spus că evenimentul va fi organizat în toate regiunile ţării, cu amplasare în zece oraşe, având şi componenta cultural-artistică.
În acest sens, Guvernul a alocat 8,5 milioane de lei. Toate evenimentele legate de sărbătorile de iarnă vor fi organizate în perioada 24 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022.
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Societate
Chișinăul, în straie de sărbătoare: Locațiile unde se află Târgurile și Pomii de Crăciun
Fluxul de știri
0