Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vor fi sau nu majorate salariile magistraților Curții Constituționale: Ce spune Gavrilița

© Pixabay / Daniel_B_photosJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Guvernul examinează posibilitatea de a majora salariile unor angajați ai Curții Constituționale, inclusiv ale magistraților.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Salariile magistraților de la Curtea Constituțională ar putea fi majorate. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit premierului, la Legea cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022 erau mai multe amendamente și doar unul nu a primit avizul pozitiv a Guvernului. Este vorba de un amendament care se referă la sporurile salariale.

„Salariile nu doar ale judecătorilor Curții Constituționale, dar și ale secretariatului CC sunt importante. Toată opinia publică s-a concentrat pe salariile judecătorilor, dar era vorba și de salariile angajaților secretariatului, care primesc salarii mult mai mici”, a declarat prim-ministrul.

Gavrilița nu a spus tranșant dacă vor fi sau nu majorate salariile mai multor categorii de angajați ai Înaltei Curți, inclusiv a judecătorilor, dar a precizat că majorarea salariilor este o prioritate a Guvernului.
„Creșterea salariilor este o prioritate pentru acest Guvern, pentru toate categoriile de angajați din sectorul bugetar. Credem cu fermitate că avem nevoie de salarii decente dacă vrem să scăpăm de corupție în această țară”, a mai spus premierul.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Politică
Împrumut nerambursabil de 60 milioane euro pentru Moldova – cine sunt beneficiarii
Amintim, Legea cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022 a fost restituită Parlamentului. Președintele Maia Sandu a motivat decizia prin faptul că legea include un amendament, cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale, pentru care nu există avizul pozitiv al Guvernului.
În cadrul unei emisiuni televizate, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a precizat că proiectul de lege a fost votat pentru că guvernarea a avut senzația că amendamentul conține avizul pozitiv al Guvernului.
După aprobarea a două amendamente la Proiectul de lege pentru modificarea politicii bugetar-fiscale și la Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022, judecătorilor Curții Constituționale urma să le fie majorate salariile. Magistrații CC urmau să fie remunerați lunar cu peste 80 de mii de lei, față de peste 31 de mii de lei cât primesc în prezent.
Брифинг Майи Санду по итогам заседания Совета безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Politică
Sandu a refuzat să promulge legea care prevede majorarea salariilor judecătorilor CC
Fluxul de știri
0