Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Împrumut nerambursabil de 60 milioane euro pentru Moldova – cine sunt beneficiarii

© REUTERS / Dado RuvicEuro
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de Finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană. Iată ce prevede acesta.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Republica Moldova și Comisia Europeană vor semna un acord de finanțare în valoare de 60 milioane euro. Suportul bugetar va fi oferit sub formă de asistență nerambursabilă și va fi utilizat în gestionarea crizei energetice.
Potrivit Guvernului, mijloacele financiare vor fi debursate în acest an, într-o singură tranșă.
Astfel, acest împrumut nerambursabil va fi folosit la atenuarea impactului socio-economic urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, sporirea capacității Guvernului de a furniza servicii personalizate grupurilor vulnerabile, precum și redresarea socio-economică pe termen lung, securitatea energetică și tranziția energetică în Republica Moldova.
Acordul respectiv va fi semnat pe data de 15 decembrie în cadrul summitului Parteneriatului Estic, la Bruxelles. În cadrul unui comunicat de presă, Guvernul a precizat că din partea Republicii Moldova acordul va fi semnat de către viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, iar din partea Comisiei Europene, de către comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.
”Decizia de finanțare aferentă suportului bugetar „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova” a fost adoptată de către Comisia Europeană la data de 10 decembrie 2021”, este menționat în comunicatul emis de Guvern.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Societate
Persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la serviciu, în 2021, vor primi indemnizații
Fluxul de știri
0