Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a amenințat Rusia că va trimite trupe în Europa de Est

© Public Domain / Defense Visual Information Distribution ServiceTrupele NATO în timpul exercițiilor Trident Juncture 2018 în Marea Norvegiei. 7 noiembrie 2018
Trupele NATO în timpul exercițiilor Trident Juncture 2018 în Marea Norvegiei. 7 noiembrie 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Abonare
Joe Biden a promis că va trimite trupe americane în țările NATO dacă va avea loc invazia Rusiei în Ucraina
CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Președintele american Joe Biden va trimite forțe suplimentare în țările NATO din Europa de Est în cazul unei „invazii rusești în Ucraina”, anunță Casa Albă într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției, care este citat de RIA Novosti.
Potrivit liderului american, el „i-a spus absolut clar lui Vladimir Putin” cât de devastatoare ar fi consecințele economice pentru Rusia dacă acest lucru s-ar întâmpla.
Biden este convins că astfel de măsuri nu numai că vor avea un impact asupra Moscovei, ci și vor schimba atitudinea față de aceasta din partea altor țări.
„Ei vor plăti un preț groaznic”, a spus președintele american.
De ce atelierul plutitor Donbas nu a ieșit în Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2021
Editoriale
De ce atelierul plutitor „Donbas” nu a ieșit în Marea Neagră
În ultima vreme, Kievul și presa occidentală au acuzat în mod regulat Rusia că ar fi planificat un atac asupra Ucrainei. Moscova a negat în repetate rânduri acest lucru, subliniind că astfel de declarații sunt necesare doar ca pretext pentru a aduce mai multe trupe NATO la granițele Rusiei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, Rusia nu pune la cale niciun plan agresiv, nu va ataca pe nimeni, iar mișcarea trupelor pe teritoriul său nu ar trebui să deranjeze iarăși pe nimeni.
Pe 7 decembrie, Putin și Biden au purtat discuții, în regim de videoconferință realizată pe un canal securizat, unul dintre subiectele abordate fiind situația din Ucraina.
După cum a comunicat Casa Albă, în timpul dialogului, Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest lucru, a cerut o înțelegere diplomatică și a avertizat că Occidentul va răspunde la escaladarea militară cu sancțiuni economice colective și alte restricții.
Putin, la rândul său, a marcat liniile roșii - înaintarea în continuare a NATO spre est și amplasarea armelor ofensive în Ucraina și în alte țări de la granița cu Rusia.
Российские военнослужащие во время совместных учений по поиску и спасению на море Сарекс-2019 - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Internațional
Expert american: De cât timp are nevoie armata rusă pentru a o distruge pe cea ucraineană
Fluxul de știri
0