Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert american: De cât timp are nevoie armata rusă pentru a o distruge pe cea ucraineană

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaРоссийские военнослужащие во время совместных учений по поиску и спасению на море "Сарекс-2019"
Российские военнослужащие во время совместных учений по поиску и спасению на море Сарекс-2019 - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Abonare
În cazul unui conflict militar cu Rusia, Statele Unite vor răspunde la apelul Ucrainei doar cu 30-40 de minute înainte ca armata ucraineană să fie complet distrusă.
CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. În cazul unui conflict armat, Rusia va distruge o parte importantă a unităților militare ale Ucrainei în mai puțin de o oră, scrie The New York Times, citându-l pe profesorul Colegiului Regal din Londra, Robert Lee, care este și veteran al Corpului de Pușcași Marini ai Statelor Unite.
„Ei (rușii –n.n.) pot distruge trupele ucrainene din est foarte repede, în primele 30-40 de minute”, a spus specialistul.
Potrivit publicației The New York Times, unii oficiali de la Kiev sunt de aceeași părere.
Potrivit șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, este practic nerealist să te opui Rusiei în cazul unui conflict pe scară largă fără sprijin din partea țărilor occidentale.
Generalul este convins că soldații ucraineni vor fi scoși foarte repede din linie, iar conducerea militară nu va putea coordona apărarea.
Drept urmare, comandanții din prima linie vor trebui să lupte de unii singuri, dar fără ajutorul unităților de rezervă „nicio armată din lume nu poate supraviețui”.
În ultima perioadă, Kievul și statele occidentale vorbesc tot mai des despre „agresiunea Rusiei”, men'ioneazî în același context RIA Novosti.
Moscova a negat în repetate rânduri aceste acuzații și le-a explicat prin dorința NATO de a plasa mai multe echipamente militare în apropierea granițelor ruse, precum și de a face lobby pentru propriile interese. Kremlinul a menționat că Rusia mută trupe pe teritoriul său și la propria discreție.
Fluxul de știri
0