Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Când va anunța ANRE tarifele recalculate la gaz și energia termică

© Sputnik / Mihai CarausКвитанций на фоне газовой плиты
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
ANRE a venit cu detalii privind recalcularea tarifelor la gaz și energie termică.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică examinează informațiile privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”. Precizarea a fost făcută de ANRE în cadrul unui comunicat de presă.
”În scopul evaluării corecte a datelor, ANRE a solicitat S.A. „Moldovagaz” să prezinte informații și calcule suplimentare privind liniile de cheltuieli și evoluția prețului de achiziție a gazelor naturale pentru anul 2022, pentru verificare”, este menționat în comunicatul emis de ANRE.
Astfel, după respectarea tuturor procedurilor și finalizarea consultărilor publice, ANRE va anunța în termeni legali data ședinței publice pentru examinarea și adoptarea deciziilor corespunzătoare.
Totodată, Agenția analizează și calculele privind reexaminarea tarifelor la energia termică livrată consumatorilor, a prețurilor pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare, precum și a prețurilor pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom”, aprobate în data de 20 noiembrie 2021.
Amintim că marți, 9 noiembrie, Agenția pentru Reglementare în Energetică, la solicitarea Moldovagaz, a aprobat noile tarife provizorii la gaz. Astfel, moldovenii achită de două ori mai mult decât anterior, adică tariful a crescut de la 4,30 lei pentru un metru cub de gaze la 10,26 lei.
Calorifer - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Societate
Tariful la energia termică a fost majorat - cât vom plăti pentru căldură
Iar în data de 20 noiembrie, ANRE aprobat ajustarea extraordinară a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”, S.A. „CET-Nord”, dar și de către alte întreprinderi de pe teritoriul țării.
Astfel, pentru energia termică livrată de Termoelectrica, tariful a fost majorat cu 650 de lei pentru o gigacalorie, adică până la 1 772 de lei. Creșterea prețului la căldură pentru consumatori este de aproximativ 60%.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Societate
ANRE a majorat prețul de producere a energiei electrice
Fluxul de știri
0