Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tariful la energia termică a fost majorat - cât vom plăti pentru căldură

© Sputnik / Miroslav RotariCalorifer
Calorifer - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a ajustat tarifele la energia termică. Acestea au fost majorate semnificativ.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică aprobat ajustarea extraordinară a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”, S.A. „CET-Nord”, dar și de către alte întreprinderi de pe teritoriul țării.

ANRE a aprobat sâmbătă 20 noiembrie, o majorare a tarifului la căldură cu 650 de lei pentru o gigacalorie, adică până la 1 772 de lei pentru Termoelectrica. Creșterea la eneregia termică pentru consumatori este de aproximativ 60%.

Se întâmplă după ce o solicitare de majorare a prețului a fost transmisă de către Termoelectrica Agenției Naționale de Reglementare în Energie. După cum menționează Termoelectrica, creșterea tarifului a fost cauzată de o majorare semnificativă a prețului de achiziție a gazului - cu circa 115,3%. Adică de la 4 018 de lei pentru mia de metri cubi fără TVA la 8 650,2 de lei. Noul tarif va fi aplicat de la 1 noiembrie.
Totodată, tariful provizoriu pentru energia termică, produsă de S.A. „CET-Nord" crește de la 1 220 de lei la 1 742 de lei. Creșterea pentru Întreprinderea Municipală „Termogaz Bălți” constituie 63,59 %, iar a S.A. „Comgaz Plus" - 53,63%.
Amintim că marți, 9 noiembrie, Agenția pentru Reglementare în Energetică, la solicitarea Moldovagaz, a aprobat noile tarife provizorii la gaz. Astfel, moldovenii vor achita de două ori mai mult, adică de la 4,30 lei pentru un metru cub de gaze la 10,26 lei.
Republica Moldova a semnat prelungirea contractului de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom pentru o perioadă de cinci ani. Prețul pentru luna noiembrie este de 450 de dolari pentru o mie de metri cubi, iar pentru luna decembrie vom achita în jur de 430 de dolari pentru o mie de metri cubi.
bec - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Societate
ANRE, în ședință: Examinează ajustarea EXTRAORDINARĂ a tarifelor la curent și căldură
Fluxul de știri
0