Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE a majorat prețul de producere a energiei electrice

© Sputnik / Evghenii PanasencoElectricitate
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare Energetică s-a întrunit în ședință sâmbătă dimineață și a aprobat noi prețuri pentru energia electrică.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. ANRE a aprobat majorarea prețului de producere a curentului de către întreprinderea Temoelectrica cu 1 leu și 21 de bani. Termoelectrica produce aproape 16% din necesarul de curent pentru Republica Moldova. Prețul de producere constituie acum 2 lei și 37 de bani. Acesta va fi aplicat din 1 noiembrie 2021.
Prețul provizoriu de producere a energiei electrice produse de centrala electrică de termoficare a societății pe acțiuni CET Nord a fost majorat până la 2 lei și 84 de bani per KWh fără TVA.
Iar furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” a solicitat un preț reglementat pentru energia electrică furnizată de 2 lei și 42 de bani KWh, care a fost aprobat de ANRE. Adică s-a majorat cu 1 leu și 19 bani KWh.
„Vreau să fac o precizare referitor la tarifele propuse pentru energia electrică pe care le-am aprobat astăzi în ședință. În pofida faptului că noi astăzi am aprobat majorarea acestor prețuri pentru energie electrică, concretizez că tarifele pentru consumatori la energie electrica nu se vor schimba, ele rămân aceleași”, a spus directorul ANRE Octavian Calmîc.
Directorul ANRE Ștefan Creangă a ținut să precizeze când anume vor fi revizuite tarifele pentru consumatorii finali.

„Tarifele la energia elecgtrică pentru consumatorii finali vor putea fi revizuite după încheierea unui nou contract din aprilie, pentru că licitația urmează să fie inițiată pe 1 ianuarie. Respectiv, temei pentru o nouă examinare urmează să fie doar după ce ANRE va aviza noul contract de procurare a energiei electrice de către ambii furnizori”, a spus Ștefan Creangă.

Fluxul de știri
0