Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Ambasadei Rusiei, după ce Narocinițkaia nu a fost lăsată să intre în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federatiei Ruse în Moldova
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova vine cu unele clarificări în cazul incidentului savantului rus Narocinițkaia.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Ambasada Rusiei la Chișinău aduce clarificări în cazul incidentului în care este implicat cunoscutul politolog rus Natalia Narocinițkaia, care nu a fost lăsată să intre în Moldova.
„Suntem în contact cu autoritățile moldovenești pentru a clarifica detaliile incidentului”, a declarat misiunea diplomatică rusă pentru Sputnik Moldova.
Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, pe canalul său Telegram, a declarat că politologul rus Natalia Narocinițkaia nu a fost lăsat să intre în Moldova.
„Savantul rus, politologul Natalia Alekseevna Narocinițkaia, care a zburat în Moldova, a fost de facto deportat de către autoritățile de imigrație ale acestei țări. A stat două ore noaptea în fața grănicerilor locali, fără să înțeleagă ce se întâmplă. Și doar Natalia Narocinițkaia nu este un candidat la studii care a uitat răspunsul la întrebarea comisiei de admitere, ci este doctor în științe, expert de talie mondială. Apoi, fără a-i fi explicate motivele, ea a fost dusă în același avion cu care a venit”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.
Narocinițkaia însăși a declarat că motiv pentru deportarea ei ar fi alegerile din Transnistria, care vor avea loc pe 12 decembrie. Aceasta a mai spus că nu a putut intra pe teritoriul Republicii Moldova nici Vladimir Juravliov, membru al Camerei Societății Civile a Federației Ruse.
Politolog rus Natalia Narocinițkaia - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Politică
Politologul și savantul rus Narocinițkaia nu a fost lăsată să intre în Moldova
Potrivit politologului, a fost reîntoarsă în avion fără explicații. Narocinițkaia a mai precizat că în Republica Moldova plănuia să vorbească în cadrul unor mese rotunde.
Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a venit cu o reacție. Astfel, departamentul, prin canale diplomatice, a făcut apel la toți partenerii externi ai Republicii Moldova să se abțină de la delegarea observatorilor și de la participarea în vreun fel la alegerile pentru șeful Transnistriei, care vor avea loc pe 12 decembrie.
Президентские выборы в Приднестровье - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Politică
Autoritățile de la Chișinău nu recunosc „alegerile prezidențiale” din Transnistria
Fluxul de știri
0