Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autoritățile de la Chișinău nu recunosc „alegerile prezidențiale” din Transnistria

© Sputnik / Sorokopud JuliaПрезидентские выборы в Приднестровье
Президентские выборы в Приднестровье - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul Republicii Moldova nu recunoaște așa-numitele alegeri care vor avea loc în regiunea transnistreană pe 12 decembrie.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Guvernul de la Chișinău nu recunoaște așa-numitele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană care vor avea loc duminică, 12 decembrie. Executivul, prin Biroul Politici de Reintegrare constată că exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova.
Într-un comunicat de presă emis de Biroul Politici de Reintegrare este precizat că „astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic”.
Autoritățile de la Chișinău subliniază că exercițiul electoral se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului.

„Îndemnăm partenerii internaționali să se abțină de la declarații, mediatizări, desemnări de ”observatori electorali” sau alte acțiuni și contacte cu exponenții Tiraspolului pe acest subiect, pentru a exclude orice legitimizare a așa-numitelor ”alegeri”. Asemenea acțiuni vor fi considerate drept sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și ar putea avea un impact contraproductiv asupra procesului de reglementare transnistreană”, este precizat în comunicatul Biroului Politici de Reintegrare.

Anterior, președintele Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că alegerile noului lider al Transnistriei, anunțate drept „prezidențiale” de către administrația de la Tiraspol, sunt ilegale.
Глава МИДЕИ Николае Попеску выступил на заседании Совета министров ОБСЕ в Стокгольме - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
La Stockholm, Nicu Popescu a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria
Fluxul de știri
0