Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politologul și savantul rus Narocinițkaia nu a fost lăsată să intre în Moldova

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaPolitolog rus Natalia Narocinițkaia
Politolog rus Natalia Narocinițkaia - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Reprezentantul MAE rus Zaharova: Politologul Narocinițkaia a fost practic deportată din Moldova.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Cunoscutul politolog rus Natalia Narocinițkaia nu a fost lăsată să intre în Moldova, de facto, a fost deportată, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.
„Savantul rus, politologul Natalia Alekseevna Narocinițkaia, care a zburat în Moldova, a fost de facto deportat de către autoritățile de imigrație ale acestei țări. A stat două ore noaptea în fața grănicerilor locali, fără să înțeleagă ce se întâmplă. Și doar Natalia Narocinițkaia nu este un candidat la studii care a uitat răspunsul la întrebarea comisiei de admitere, ci este doctor în științe, expert de talie mondială. Apoi, fără a-i fi explicate motivele, ea a fost dusă în același avion cu care a venit”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.
Ea le-a amintit colegilor săi de la Chișinău: „Ați ales democrația, nu epoca de piatră. Și asta obligă”.
Narocinițkaia însăși a spus într-un comentariu pentru RIA Novosti că, în opinia ei, motivul deportării sale sunt alegerile din Transnistria, care vor avea loc pe 12 decembrie.
Fluxul de știri
0