Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus în ce condiții vor fi acceptați imigranții în Rusia

© Sputnik / Евгений Паулин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Putin: Imigranții care vin în Rusia trebuie să cunoască deja limba și legile țării noastre.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Vladimir Putin a menționat că imigranții trebui să cunoască deja limba și legile țării atunci când vină în Rusia, această problemă trebuie soluționată cu țările CSI. El a făcut declarația respectivă la ședința Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului, informează RIA Novosti.
Președintele a calificat această chestiune drept una dintre cele mai importante din sfera socială și economică.
„Ați spus că nu s-a calculat de câtă forță de muncă străină avem nevoie, nu, nu este chiar așa. În general, astfel de calcule se fac, în special pentru construcții. Husnullin Marat Șakirzeanovici (Viceprim-ministru – n.red.) mi-a raportat în repetate rânduri despre necesitățile complexului de construcții, sectorul de construcții al economiei, în ceea ce privește forța de muncă străină”, a spus liderul rus.
Însă acesta este un subiect aparte, a adăugat președintele, și a subliniat că este pe deplin de acord „cu cei care își exprimă îngrijorările în acest sens”.
Aleksandr Bastrîkin, - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Societate
În Rusia este pregătit proiectul privind ”înregistrare genomică” a imigranților
„Trebuie să ne ocupăm de faptul ca acei oameni care ar dori să vină la noi să muncească să se pregătească deja pentru această deplasare în țara noastră și pentru a munci aici, să studieze în patria lor limba, legislația noastră, să-și cunoască drepturile, să știe spre ce îi orientează organizațiile noastre obștești și organele de stat în privința respectării legilor și regulilor Federației Ruse, a obiceiurilor noastre”, a menționat Putin.
Potrivit șefului statului, Rusia discută destul de detaliat în acest sens cu colegii din țările comunității.
„Una dintre aceste conversații a avut loc destul de recent, în timpul vizitei președintelui Uzbekistanului în țara noastră, care a spus că și Uzbekistanul este interesat de faptul ca oamenii care vin la noi să muncească să fie pregătiți pentru această muncă și organele de stat ale Uzbekistanului, de exemplu, sunt disponibile să contribuie la acest proces. Și o astfel de activitate a început și cu alți parteneri de-ai noștri, și cu Tadjikistanul, și cu Kîrgîzstanul și cu Kazahstanul, de aceea acest lucru se află deja în câmpul nostru de vedere, dar asta nu înseamnă că acolo totul este încheiat, dimpotrivă, aceasta este doar începutul” – a subliniat Putin.
La începutul lunii decembrie, viceprimarul Moscovei pentru gospodăria comunală și amenajarea teritoriului, Piotr Biriukov, a declarat că ponderea imigranților în această ramură s-a redus cu 40 la sută. În același timp, în ansamblu, anul acesta fluxul de imigranți din țările UEE s-a triplat față de anul trecut în Rusia.
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Societate
Ce aduce nou pentru imigranți în Rusia “acordul de loialitate”
Fluxul de știri
0