Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Rusia este pregătit proiectul privind ”înregistrare genomică” a imigranților

© Photo : СК РФAleksandr Bastrîkin,
Aleksandr Bastrîkin, - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Șeful Comitetului de Investigații, Bastrîkin, a dispus să fie pregătite propunerile cu privire la înregistrare genomică a imigranților.
CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Cei care vor dori să muncească în Rusia ar putea fi obligați să facă un test ADN. Președintele Comitetului de Investigații al Federației Ruse, Aleksandr Bastrîkin, a dispus să fie pregătite propuneri legislative în vederea înregistrării genomice a imigranților care vin să muncească în țară, a comunicat pentru RIA Novosti reprezentantul oficial al instituției Svetlana Petrenko.
„Președintele Comitetului de Investigație a dispus ca Direcția Principală de Investigații și Direcția de Asistență Juridică și Cooperare Internațională să pregătească proiecte de amendamente la legile federală ”Cu privire la înregistrarea genomică de stat în Federația Rusă” și ”Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă " care prevăd înregistrarea genomică obligatorie a cetățenilor străini cărora li se acordă permisul de muncă în Rusia ", a spus ea.
Potrivit lui Petrenko, decizia lui Bastrîkin a fost determinată de creșterea numărului de infracțiuni comise de imigranți și de agravarea situației criminogene în Rusia.
Astfel, dacă în șase luni ale anului 2020 organele de drept au investigat peste 17 mii de dosare intentate împotriva străinilor, atunci în prima jumătate a anului 2021 numărul lor a ajuns la aproape 19 mii. În același timp, ponderea infracțiunilor grave, cu un pericol social sporit, este în creștere.
Imigranți Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Rusia
Ce le-a solicitat Putin imigranților care merg la munci în Rusia
Anterior, Ministerul Afacerilor Interne a elaborat un proiect de lege care prevede colectarea datelor dactiloscopice ale imigranții de muncă veniți în Rusia și ale străinilor care dobândesc cetățenia sau vin în țară pentru mai mult de 90 de zile.
Fluxul de știri
0