Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Votat: Șoferii nu vor mai fi obligați să aibă permisul de conducere asupra lor

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Deputații au votat pentru scutirea conducătorilor auto de obligativitatea de a deține fizic permisul de conducere atunci când sunt la volan.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Șoferii nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere în traficul național. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de 82 de deputați, în prima lectură, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
Astfel, conducătorii auto nu vor mai trebui să aibă la ei actul respectiv întrucât aceștia vor putea fi identificați în baza de date.
În data de 24 noiembrie, inițiativa respectivă a fost votată de către Cabinetul de Miniștri.
La finele lunii noiembrie, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a comunicat că inițiativa care să le permite șoferilor să circulă fără a deține asupra sa permisul de conducere nu va fi implementată imediat. Revenco a explicat că, deocamdată, inspectorii de patrulare nu dispun de toate dispozitivele tehnice necesare, pentru a documenta conducătorii auto în regim digital. Astfel, inițiativa nu poate fi implementată imediat.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Societate
La volan fără permis de conducere: Când vor putea circula așa șoferii din Moldova - VIDEO
„Termenul este mijlocul anului viitor, ceea ce înseamnă că avem acest timp pentru a ne pregăti, inclusiv pentru a corecta procesele informaționale, sistemele informaționale de digitalizare. Inclusiv, la necesitate, pentru a achiziționa acele dispozitive care să facă posibilă implementarea acestei decizii. Ne-am lăsat acel termen pentru a corecta toate procesele și reinventa unde este cazul”, a declarat ministrul de Interne Ana Revenco.
Amintim că pe 24 noiembrie Guvernul a aprobat proiectul care îi scutește pe conducătorii auto de obligativitatea de a deține asupra lor permisul de conducere.
Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.
În termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, Guvernul va aproba toate actele necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.
ședință Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Politică
Deputații au decis: Noțiunea de ”bullying”, introdusă în Codul Educației
Fluxul de știri
0