Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au decis: Noțiunea de ”bullying”, introdusă în Codul Educației

ședință Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Deputații au votat pentru introducerea noțiunii de ”bullying” în Codul Educației. Iată ce semnifică.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Noțiunea de ”bullying” va fi reglementată în legislația Republicii Moldova. Proiectul de lege a fost votat de către 61 de deputați, în prima lectură, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
Astfel, fenomenul de ”bullying” va fi reglementat și recunoscut ca formă de violență psihologică, care are drept rezultat crearea unei situații de intimidare.
”Este datoria noastră, ca adulți responsabili, să-i apărăm și să-i protejăm pe copiii noștri prin educație și prin exemple pozitive. De aceea, legea anti-bullying trebuie văzută ca un pas important pentru asigurarea demnității tuturor copiilor din țara noastră”, a declarat deputatul PAS, Angela Munteanu-Pojoga.
În acest context, autoritățile responsabile vor elabora normele metodologice pentru aplicarea Legii și vor propune practici de prevenire și combatere a acestui fenomen.
Potrivit datelor statistice, în țara noastră, 86,8 la sută dintre elevii claselor a VI-a – a XII-a sunt afectați de ”bullying”. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului a fost menționat că cea mai alarmantă situație este observată în instituțiile de învățământ din Chișinău, unde fiecare al patrulea elev a fost victimă a acestui fenomen sau a asistat la situații de ”bullying”.
Parlamentul - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Politică
Ultima oră: Natalia Moloșag a fost demisă
Fluxul de știri
0