Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La volan fără permis de conducere: Când vor putea circula așa șoferii din Moldova - VIDEO

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a explicat de ce inițiativa care le permite șoferilor să circulă fără a deține asupra sa permisul de conducere nu va fi implementată imediat.
CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Ministrul de Interne a fost întrebată în cadrul unei conferințe de presă de către jurnalistul Sputnik Moldova de când șoferii din Moldova vor putea să circule fără ca să dețină asupra sa permisul de conducere, conform inițiativei votate de Guvern pe 24 noiembrie.
Ana Revenco a explicat că deocamdată inspectorii de patrulare nu dispun de toate dispozitivele tehnice necesare, pentru a documenta conducătorii auto în regim digital. Astfel, inițiativa nu poate fi implementată imediat.
„Termenul este mijlocul anului viitor, ceea ce înseamnă că avem acest timp pentru a ne pregăti, inclusiv pentru a corecta procesele informaționale, sistemele informaționale de digitalizare. Inclusiv, la necesitate, pentru a achiziționa acele dispozitive care să facă posibilă implementarea acestei decizii. Ne-am lăsat acel termen pentru a corecta toate procesele și reinventa unde este cazul”, a declarat ministrul de Interne Ana Revenco.
Amintim că pe 24 noiembrie Guvernul a aprobat proiectul care îi scutește pe conducătorii auto de obligativitatea de a deține asupra lor permisul de conducere.
Așadar, prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.
În termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, Guvernul va aproba toate actele necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.
Fluxul de știri
0