Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul dezvăluie care este miza discuțiilor Putin-Biden

© AFP 2024 / Denis BalibouseПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден во время встречи в Женеве
Президент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден во время встречи в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus care este scopul discuțiilor dintre Putin și Biden.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. În ciuda contextului negativ creat de partea americană, Moscova este concentrată pe dialog, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

"Pe aceasta se bazează viziunea diplomatică asupra lumii a președintelui Putin. El este pregătit pentru o conversație, dar conversația ar trebui să fie reciproc respectuoasă, iar în conversație, partenerii ar trebui totuși să țină cont de interesele și preocupările reciproce", a spus el jurnaliștilor, fiind citat de RIA Novosti.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a remarcat că liderul rus poartă discuții „nu pornind de la emoții, ci de la intereselor naționale”.
"Un număr atât de mare de falsuri este publicat în mass-media. În general, vedem că tensiunea crește în declarațiile retorice, dar totuși noi îndemnăm să păstrăm limpezimea minții", a adăugat Peskov.
Выборы в Бундестаг - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Internațional
Viitorul cancelar al Germaniei a vorbit despre situația de la granițele Ucrainei
Moscova nu se așteaptă la rezultate pozitive neobișnuite, dar tratează evenimentul ca pe o conversație de lucru într-o perioadă dificilă.
„Escaladarea tensiunilor în Europa este excelează, este una ieșită din comun și, desigur, necesită o discuție personală la cel mai înalt nivel”, a explicat purtătorul de cuvânt.
Și totuși, cei doi liderii sunt hotărâți să îmbunătățească situația.
„Este evident că, dacă doi președinți merg să discute, asta înseamnă că ei au drept obiectiv să discute problemele, dar nu să producă un blocaj. În ceea ce privește partea rusă, Putin a spus în repetate rânduri că ne dorim relații bune și previzibile cu Statele Unite”, a subliniat Peskov.
Negocierile dintre Biden și Putin vor avea loc astăzi, în jurul orei 18:00 (- ora Moscovei, ora 17:00 – ora Chișinăului – n.n.). Evenimentul nu va fi transmis în direct, dar jurnaliștii vor putea urmări începutul întâlnirii.
Printre subiectele principale care vor fi abordate de cei doi se numără relațiile bilaterale, tensiunile în jurul Ucrainei, înaintarea NATO către granițele Rusiei și inițiativa liderului rus privind garanțiile de securitate.
Asistentul lui Putin, Iurii Ușakov, a remarcat că agenda ar putea include situația din Afganistan, Iran și Libia. Conversația va fi „destul de consistentă”, iar până acum nu au fost planificate declarații comune cu privire la rezultatele acesteia.
Conversația va avea loc pe fondul acutizării contradicțiilor dintre părți: Occidentul acuză Moscova că plănuiește o „invazie” în Ucraina și discută posibilitatea introducerii de noi sancțiuni. Rusia respinge toate aceste insinuări.
Официальный визит президента РФ В. Путина в Индию. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Rusia
Putin a discutat la întâlnirea cu Modi situația din Afganistan
Fluxul de știri
0