Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viitorul cancelar al Germaniei a vorbit despre situația de la granițele Ucrainei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaВыборы в Бундестаг
Выборы в Бундестаг - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Viitorul cancelar german Olaf Scholz: privim cu îngrijorare trupele din apropierea granițelor Ucrainei.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Viitorul cancelar german Olaf Scholz, comentând situația din Ucraina, a reamintit principiul inviolabilității granițelor și a numit amenințările la adresa acestei țări drept inacceptabile.
Este de așteptat ca miercuri, 8 decembrie Scholz să o înlocuiască pe Angela Merkel în funcția de cancelar german.

"Securitatea și cooperarea în Europa oferă o condiție prealabilă pentru respectarea principiilor asupra cărora am convenit pe parcursul proceselor lungi ale politicii de destindere din anii 1970-1980. Aceasta include inviolabilitatea granițelor", a spus Scholz într-o conferință de presă, fiind citat de RIA Novosti.

El a adăugat că „în Germania, ca și în alte părți ale Europei, precum și în Statele Unite și alte țări, privim cu mare îngrijorare mișcarea trupelor pe care o vedem în apropierea granițelor Ucrainei”. „Prin urmare, ar trebui să fie clar: crearea unei amenințări la adresa Ucrainei în acest fel ar fi inacceptabilă”, a spus Scholz.
El și-a exprimat încrederea că președintele american Joe Biden va exprima un astfel de punct de vedere în negocierile cu președintele rus Vladimir Putin.
Rusia a negat în repetate rânduri acuzațiile de „acțiuni agresive” ale Occidentului și Ucrainei, declarând că nu amenință pe nimeni și nu intenționează să atace pe nimeni, iar declarațiile despre „agresiunea Rusiei” sunt folosite ca scuză pentru a desfășura mai multe echipamente militare NATO în apropiere. granițele rusești.
Ministerul rus de Externe a menționat anterior că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.
În același timp, Kievul și statele occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa intensificare a „acțiunilor agresive” de către Rusia în apropierea granițelor Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este liberă să-și mute trupe pe teritoriul său și la discreția sa. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
Участок реки Днестр - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Politică
Kievul și Chișinăul: Uniunea Europeană să ne judece
Fluxul de știri
0