Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Date neașteptate privind mortalitatea cauzată de tulpina Omicron - OMS

© AP Photo / Mu Yu/XinhuaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Experții s-au pronunțat în legătură cu potențiala letalitate a noii tulpini a coronavirusului ”omicron”.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Cazuri letale printre cei infectați cu noua tulpină de coronavirus ”omicron” nu au fost identificate. Despre aceasta comunică Izvestia cu referire la un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Directorul programului OMS pentru situații de urgență în Sănătate, Michael Ryan, a subliniat că pentru studiul noii tulpini va mai fi nevoie de câteva săptămâni.
În același timp, Centrul Gamaleia a anunțat că peste două săptămâni va putea emite o concluzie cu privire la patogenitatea tulpinii ”omicron”. Prim-adjunctul șefului Comitetului Dumei de Stat pentru problemele familiei, femeilor și copiilor, Tatiana Buțkaia, a relatat despre aceasta în urma unei întâlniri cu directorul Centrului de Cercetare Gamaleia, Alexandr Gințburg.
"Alexandr Leonidovici Gințburg a spus la o întâlnire cu ”Rusia Unită” că tulpina ”omicron” a coronavirusului a ajuns deja în Rusia. Peste două săptămâni, Institutul Gamaleia va putea emite o concluzie cu privire la patogenitatea ei. Așteptăm!" - a scris Buțkaia pe canalul său de Telegram.
Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Rusia
În Rusia au fost înregistrate primele două cazuri de infecție cu tulpina Omicron
Expertul în siguranță biologică Nikolai Durmanov, într-un interviu pentru radio Sputnik, și-a exprimat de asemenea opinia că o apreciere a particularităților îmbolnăvirii cu COVID-19 la infectarea cu ”omicron” va fi posibilă în aproximativ o lună.
„În pofida faptului că știm despre ”omicron” doar de aproximativ o lună, este deja clar că se înmulțește mult mai repede, unii spun că de trei-șase ori mai repede decât „delta”, el nu este periculos, deocamdată nimeni nu a murit din cauza lui” – a menționat expertul.
În opinia lui, severitatea evoluției bolii la „omicron” este comparabilă cu tulpinile originale din perioada începutului pandemiei. În același timp, noua tulpină „ocolește” vaccinurile, însă deocamdată acestea acționează asupra ei.
”Eu cred că, având în vedere că tulpina ”omicron” se înmulțește și în curând vor fi milioane, zeci de milioane de cazuri, în aproximativ o lună vom ști totul despre ea”, consideră specialistul.
El a subliniat că ”omicron” se răspândește mai rapid în rândul tinerilor, în parte pentru că ei sunt mai activi, dar totuși persoanele în vârstă cu comorbidități rămân în continuare în grupul de risc.
„Ca și până acum în grupul de risc sunt pensionarii cu comorbidități. Aici problema nu este că ”omicron” ar putea evolua mai sever, cel mai probabil nu, ci în faptul că, din moment ce este foarte contagios, va fi un număr mare de bolnavi, iar sistemul de sănătate poate fi supraîncărcat, mai ales în condițiile în care mai este în paralel și gripa. Persoanele care au boli cronice ce slăbesc sistemul imunitar ar trebui să fie deosebit de atente”, a avertizat Nikolai Durmanov.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Coronavirus
Incredibil: De ce tulpina Omicron a coronavirusului este ”utilă”
Cea mai sigură modalitate protejare împotriva infecției rămâne în continuare vaccinarea.
Organizația Mondială a Sănătății a decis în urma ședinței de urgență din 26 noiembrie să clasifice noua variantă a coronavirusului depistată în Africa de Sud drept una care provoacă îngrijorare. Tulpina B.1.1.529 OMS a fost numit cu litera din alfabetul grec ”omicron
Fluxul de știri
0