Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia au fost înregistrate primele două cazuri de infecție cu tulpina Omicron

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Accesați arhiva multimediaТест-системы для диагностики нового коронавируса
Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primele două cazuri de infecție cu tulpina Omicron a coronavirusului au fost înregistrate în Rusia.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Tulpina „omicron” a fost confirmată la doi pacienți ruși cu un test PCR pozitiv. Cei doi au sosit în Federația Rusă din Africa de Sud, anunță Serviciul Federal pentru Supravegherea în Domeniul Protecției Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării Populației “Rospotrebnadzor”, care este citat de RIA Novosti.
„La doi pacienți cu test PCR pozitiv, obținuți în prima zi de ședere în observator, ca urmare a unui test efectuat la nivel de genom de Institutul Central de Cercetare Epidemiologie din Rospotrebnadzor, tulpina omicron a fost confirmată”, a declarat departamentul. spus.
Se precizează că, în total, COVID-19 a fost depistat la zece persoane care au zburat din Africa de Sud. Tulpinile sunt încă în curs de identificare.
O nouă variantă a coronavirusului B.1.1.529 a fost descoperită în Botswana și Africa de Sud pe 20 noiembrie. Aceasta conține zeci de mutații în proteina S, de care agentul patogen are nevoie pentru a infecta celulele.
Potrivit cercetătorilor, multe dintre noile modificări ale genomului SARS-CoV-2 indică o transmisibilitate ridicată a acestei variante și rezistență la anticorpii de protecție a celor care au fost bolnavi și vaccinați, deși este prea devreme pentru a trage concluzii finale.
Probabil, B.1.1.529 s-a dezvoltat inițial la o persoană imunocompromisă - o persoană cu SIDA sau HIV.
Organizația Mondială a Sănătății a desemnat B.1.1.529 drept motiv „de îngrijorare” și l-a numit „omicron” după a 15-a literă a alfabetului grec.
Experții consideră că cei care au fost deja bolnavi și vaccinați se pot infecta, iar simptomele variază de la oboseală la dureri de cap și dureri de corp.
Fluxul de știri
0