Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Incredibil: De ce tulpina Omicron a coronavirusului este ”utilă”

© Pixabay / PIRO4DCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
Virusolog: tulpina Omicron ar putea duce la încheierea pandemiei de coronavirus.
CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Noua tulpină de coronavirus ”omicron” poate fi „utilă” datorită ratei sale reduse de letalitate. Virologul, profesorul Centrului Gamaleia Anatoli Altștein a vorbit despre aceasta într-un interviu pentru "URA.RU", informează RIA Novosti.
Potrivit specialistului, deocamdată nu există informații despre o evoluție severă a îmbolnăvirilor cu tulpina Omicron, în timp ce datele privind contagiozitatea sa ridicată nu lasă loc de îndoială.
Altștein nu a exclus, de asemenea, că noua variantă a virusului este suportată mai ușor decât „delta”, dar nu se știe dacă va imuniza împotriva altor tulpini.
„Ea (tulpina omicron-n.red.) va infecta oamenii, vom avea îmbolnăviri ușoare și nu ne vom mai teme de niciun fel coronavirus”, a admis omul de știință.
Nouă tulpină de coronavirus B.1.1.529 a fost descoperită în Botswana și Africa de Sud la mijlocul lunii noiembrie. Potrivit oamenilor de știință, aceasta diferă prin peste 30 de mutații ale proteinei S și poate fi rezistentă la anticorpii de protecție ai celor care au suportat boala și ai celor vaccinați. OMS a recunoscut această variantă ca fiind „îngrijorătoare” și i-a atribuit numele „omicron” - după a 15-a literă a alfabetului grec.
Vaccinarea rămâne a fi cea mai sigură modalitate de protecție împotriva coronavirusului. Potrivit ministrului rus al Sănătății, Mihail Murașko, procentul de vaccinați în rândul bolnavilor grav de COVID-19 este mai mic de 0,03%, în timp ce marea majoritate a pacienților din spitale sunt nevaccinați.
Preparat anti-covid - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Coronavirus
Medicamentul rusesc anti-COVID, eficient și împotriva tulpinii ”omicron”
Fluxul de știri
0