Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recursul Marinei Tauber a fost respins de CSJ

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de Marina Tauber, însă nu există deocamdată o decizie pe fondul cauzei.
CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de Marina Tauber, candidatul partidului „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba de respingerea unui recurs pe o încheiere cu referire la atragerea unei părți terțe în acest proces.
Totodată, CSJ nu a oferit deocamdată o soluție irevocabilă și definitivă cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral.
Amintim că Comisia Electorală Centrală a suspendat duminică dimineață desfășurarea turului doi al alegerilor la Bălți, după ce Curții de Apel Bălți a decis anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Alegerile la Bălți

În data de 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Politică
Misiunea Promo-LEX, nedumerită de decizia CEC de a suspenda alegerile la Bălți
Membrii CEC au anunțat duminică dimineață că consideră imposibilă desfășurarea turului doi al alegerilor la Bălți.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți, a precizat instituția.
”În context, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi”, a precizat instituția.
Misiunea de observare a alegerilor Promo-LEX este nedumerită de decizia CEC privind suspendarea alegerile de la Bălți și și-a exprimat dezacordul cu această hotărâre.
Avocații Marinei Tauber au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că se vor adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a contesta decizia instanței privind excludere acesteia din cursa electorală.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Societate
Litvinenco spune pentru cine a venit ”sfârșitul lumii”
Fluxul de știri
0