Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Litvinenco spune pentru cine a venit ”sfârșitul lumii”

© Sputnik / Mihai CarausSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
După ce PAS și-a făcut publică poziția cu privire la suspendarea alegerilor, de la Bălți, un alt exponent al partidului, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, a comentat situația.
CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Ministrul Litvinenco nu este de acord ci cei care afirmă că ar fi ”sfârșitul lumii” pentru Justiție. Dimpotrivă, el spune că Justiția a sancționat în acest caz încălcările flagrante care țin de finanțarea campaniei electorale.
”Este „sfârşitul lumii” pentru cei care consideră că totul în ţara aceasta se poate cumpăra pe bani, inclusiv justiţia. Este „sfârşitul lumii” pentru cei care cred că dacă au bani, pot să sfideze regulile stabilite pentru toţi şi să fie deasupra legii”, a scris ministrul într-o postare pe Facebook, fără a concretiza însă pe cine are în vedere.
Iar într-o ”justiție funcțională”, aceștia ar urma să facă pușcărie, a concluzionat el.
Anterior, PAS a declarat că a luat act de decizia instanței de a anula înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală. Potrivit PAS, Tauber fost acuzată de încălcarea repetată a legislației electorale, iar acest lucru a dus la suspendarea alegerilor pentru primăria municipiului Bălţi.
„Într-un stat democratic toți actorii electorali trebuie să fie în condiții egale, folosind resurse permise în limita legii și orice abateri de la acest principiu trebuie să fie sancționate exemplar de către instituțiile statului”, a declarat PAS.
În data de 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Politică
Tauber, despre decizia Curții de Apel Bălți: Este o fărădelege ceea ce se întâmplă
Membrii CEC au anunțat duminică dimineață că consideră imposibilă desfășurarea turului doi al alegerilor la Bălți.
Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți și decizia Curții de Apel Bălți cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți, a precizat instituția.
”În context, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu 2 candidaţi”, a precizat instituția.
Fluxul de știri
0