Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Examinarea dosarului Tauber continuă astăzi la Judecătoria Bălți

© Sputnik / Mihai CarausProtestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După 18 ore de dezbateri, magistrații Judecătoriei Bălți au amânat pentru dimineața zilei de sâmbătă examinarea dosarului candidatului Partidului ”Șor” pentru funcția de primar în ”Capitala Nordului”.
CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Ședința de judecată în cazul Marinei Tauber, candidatului Partidului ”Șor” pentru funcția de primar la Bălți, a fost amânată ieri, după aproximativ 18 ore de dezbateri.
Deliberările au fost reluate în această dimineață, însă au fost întrerupte pentru o oră, la solicitarea avocaților lui Tauber. Aceștia au invocat că au nevoie să discute cu reclamantul, iar judecătoarea Natalia Costaș le-a oferit această posibilitate.
Totodată, judecătoarea a respins cererea avocaților de a fi audiați martorii și de fi amânată ședința de judecată, întrucât este un litigiu electoral și instanța trebuie să examineze neîntârziat contestațiile.
Amintim că magistrații Curții de Apel Bălți au respins solicitarea candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber de a strămuta examinarea dosarului din prima instanță a judecătoriei Bălți, la Curtea de Apel Bălți.
În cadrul ședinței instanței Judecătoriei Bălți, apărarea Marinei Tauber a solicitat ca dosarul, în care este examinată solicitarea CEC de a-l exclude din cursa electorală pe candidatul partidului Șor la funcția de primar de Bălți, să fie transferat la o altă instanță de judecată.
Motivul care a fost invocat de avocați este relația de rudenie a președintelui Judecătoriei Bălți și contracandidatului Nicolae Grigorișin.
Decizia de strămutare a dosarului a fost însă respinsă de Curtea de Apel Bălți.
Amintim că magistrații de la Bălți examinează solicitarea CEC de eliminare din alegerile locale noi din Bălți a Marinei Tauber.
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă acțiunea Marinei Tauber
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.

Alegerile la Bălți

Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Expert, despre excluderea lui Tauber din cursă: Mie-e frică că ordinul deja a fost dat - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Radio
Expert, despre excluderea lui Tauber din cursă: Mi-e frică că ordinul deja a fost dat
Fluxul de știri
0