Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă acțiunea Marinei Tauber

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de apel Chișinău
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Marina Tauber privind solicitarea CEC-ul de a o exclude din cursa electorală din Bălți.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat astăzi contestația depusă ieri de Marina Tauber împotriva solicitării Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Tauber din cursa electorală pentru fotoliul de primar în municipiul Bălți. Astfel, judecătorii au declarat inadmisibilă contestația, fapt ce înseamnă că decizia CEC rămâne în vigoare.
„Se declară inadmisibilă acțiunea în contencios administrativ înaintată de către Partidul Politic ”ȘOR” împotriva Comisiei Electorale Centrale cu privire la contestarea hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr.188 din 01.12.2021 cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor concurentului electoral Partidul Politic „ȘOR” în campania electorală aferentă alegerilor locale noi, pentru perioada de până la 30 noiembrie 2021.
Amintim că miercuri, membrii CEC au solicitat anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți. Astfel, astăzi, magistrații Judecătoriei Bălți examinează demersul Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți.
Precizăm că joi Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC prin care s-a cerut anularea înregistrării sale în campania electorală.
Este de menționat că în cadrul ședinței de miercuri, CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți. Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei.
Expert, despre excluderea lui Tauber din cursă: Mie-e frică că ordinul deja a fost dat - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Podcasturi
Expert, despre excluderea lui Tauber din cursă: Mi-e frică că ordinul deja a fost dat
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți. Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0