Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a comentat decizia Judecătoriei Bălți: Ce spun reprezentanții Comisiei

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți. Astfel, Consiliul electoral din Bălți urmează să se întrunească în ședință pentru a anula înregistrarea Marinei Tauber în cursă.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. CEC-ul anunță că a luat act de hotărârea Judecătoriei Bălți, privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru fotoliul de primar în Bălți.
Astfel, potrivit CEC, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr.2 urmează să se întrunească în ședință pentru a examina hotărârea emisă de instanța de judecată și să emită o hotărâre privind anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 și turul doi din 5 decembrie 2021.
Precizăm că după 24 de ore de dezbateri, magistratul Natalia Costaș a pronunțat hotărârea în privința dosarului Marinei Tauber în care CEC a solicitat ca aceasta să fie exclusă din cursa electorală pentru alegerea primarului la Bălți, pe motiv că ar fi admis unele încălcări de ordin financiar. Astfel, Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală. Decizia este cu drept de atac în termen de o zi de la pronunțare. Astfel, avocații acesteia au declarat că vor contesta hotărârea.
Amintim că vineri, Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Marina Tauber privind solicitarea CEC-ul de a o exclude din cursa electorală din Bălți. Ulterior, Curtea de Apel Bălți a respins solicitarea avocaților Marinei Tauber de a strămuta dosarul în altă instanță.
În cadrul ședinței de vineri a instanței Judecătoriei Bălți, apărarea Marinei Tauber a solicitat ca dosarul, în care este examinată solicitarea CEC de a-l exclude din cursa electorală pe candidatul partidului „ȘOR” la funcția de primar de Bălți, să fie transferat la o altă instanță de judecată.
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Politică
Ultima oră: Ședința în dosarul Tauber s-a încheiat - hotărârea instanței
Motivul care a fost invocat de avocați este relația de rudenie a președintelui Judecătoriei Bălți și contracandidatului Nicolae Grigorișin. Decizia de strămutare a dosarului a fost însă respinsă de Curtea de Apel Bălți.
Amintim că Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri, 1 decembrie, excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Anterior, candidatul Partidului „ȘOR” a declarat că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
Amintim că duminică, 5 decembrie, în șase localități din țară vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Potrivit CEC, toate buletinele de vot au fost transmise în teritoriu, astăzi urmând să ajungă în birourile electorale ale secțiilor de votare.
Alegeri în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Societate
Criză la Bălți: Cum a comentat Tauber decizia privind excluderea sa din cursă electorală
Fluxul de știri
0