Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Criză la Bălți: Cum a comentat Tauber decizia privind excluderea sa din cursă electorală

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri în Moldova
Alegeri în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți a anunțat că își va apăra în continuare drepturile la Curtea de Apel.
CHIŞINĂU, 4 dec - Sputnik. Marina Tauber a comentat decizia instanței de a o exclude din cursa electorală la solicitarea CEC.
"Sunt pur și simplu șocată, ca persoană, ca deputat, ca cetățean. Încă nu am văzut așa ceva, va ședința de judecată să dureze până la cinci dimineață. Shore, Tauber pot fi răi în ochii cuiva, până la nesfârșit. Asta înseamnă că poate continua fărădelegea? Mâine acest lucru i se poate întâmpla oricui”, a menționat politicianul.
Ea a declarat că lupta va continua la Curtea de Apel. În calitate de deputat în Parlament, ea s-a adresat misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale cu apelul va acestea să reacționeze.

Derularea evenimentelor la Bălți

Sâmbătă, magistratul Natalia Costaș a anulat înregistrarea Marinei Tauber în calitate candidat pentru alegerile primarului la Bălți, de pe motiv că ar fi admis unele încălcări privind cheltuielile electorale. Solicitarea a fost săcută în instanță de Comisia Electorală Centrală.
Avocații Marinei Tauber au declarat că vor ataca decizia primei instanțe la Curtea de Apel. „Avem o zi la dispoziție”, a spus un reprezentant al apărării.
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Politică
Ultima oră: Ședința în dosarul Tauber s-a încheiat - hotărârea instanței
Precizăm că ședința în dosarul Marinei Tauber a început încă vineri la ora 11:00. Dezbaterile pe acest caz au durat toată noaptea, la ora 04:00. În această dimineață, dezbaterile au fost reluate.
Amintim că Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Marina Tauber privind solicitarea CEC-ul de a o exclude din cursa electorală din Bălți. Ulterior, Curtea de Apel Bălți a respins solicitarea avocaților Marinei Tauber de a strămuta dosarul în altă instanță.
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri, 1 decembrie, excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
Anterior, candidatul Partidului „ȘOR” a declarat că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.

Alegerile la Bălți

Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Vor avea sau nu loc alegeri la Bălți în această duminică: Ce spun experții
Fluxul de știri
0