Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tauber, către protestatari: Vom intra în sediul Judecătoriei, dacă...

© Sputnik / Mihai CarausМарина Таубер
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mesajul Marinei Tauber la protestul din Bălți, în urma solicitării CEC de a o exclude din cursa electorală.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. La mitingul improvizat în fața judecătoriei Bălți, candidatul Partidului Șor Marina Tauber a spus că va intra în sediul Judecătoriei Bălți cu protestatarii, în cazul în care nu va fi luată o decizie până la ora 17:00.
”Dacă către 17:00 această fărădelege va fi continuată, noi vom intra în instanță”, a comunicat Marina Tauber, adresându-se susținătorilor săi adunați în fața Judecătoriei Bălți.
Amintim că astăzi, magistrații examinează solicitarea CEC de eliminare din alegerile locale noi din Bălți a Marinei Tauber.
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
În timpul ședinței de judecată, avocații Marinei Tauber au înaintat verbal o cerere de recuzare a judecătorului Natalia Costaș. Instanța a luat o pauză pentru ca avocatul să depună cererea în scris. Ședința urmează a fi condusă de un alt judecător ales în mod aleatoriu.
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Marina Tauber cere implicarea partenerilor externi și a ambasadelor acreditate în Moldova
„Înaintez cerere de recuzare, pentru faptul că instanța a mers contrar actelor și obligațiunilor stabilite de ea în actul de emis procedual”, au declarat avocații.
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Gavrilița, despre solicitarea CEC de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală
Fluxul de știri
0