Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber cere implicarea partenerilor externi și a ambasadelor acreditate în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausProtestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mesajul Marinei Tauber la protestul din Bălți, în urma solicitării CEC de a o exclude din cursa electorală.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Marina Tauber cere implicarea partenerilor externi și a ambasadelor acreditate în Republica Moldova în cazul solicitării CEC de a o exclude din cursa electorală de la Bălți.
Anunțul a fost făcut de canditatul Partidului Șor, Marina Tauber în timpul protestului din fața Judecătoriei Bălți. Astăzi, magistrații vor examina solicitarea CEC de eliminare din alegerile locale noi din Bălți a Marinei Tauber. Actualmente, avocatul candidatului examinează probele prezentate de CEC, iar la 12:30 va continua ședința.
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Astfel, candidatul Partidului Șor, Marina Tauber a ieșit astăzi în fața sutelor de simpatizanți adunați în fața judecătoriei, unde a adresat un mesaj partenerilor externi, dar și ambasadelor acreditate în Republica Moldova prin care a cerul implicare în acest caz.

”Vreau să mă adresez la partenerii internaționali, ambasadele acreditate în Republica Moldova, toți cei care sunt convinsă că ne urmăresc în aceste clipe. De ce nu reacționați? De ce, când era vorba despre alte precedente, voi imediat ieșeați cu o reacție și spuneați că nu este democratic. Adică, tot ce ține de Ilan Șor, Partidul Șor și de Marina Tauber totul este democratic? Am fost eliminați din curse electorale, arestați și umiliți. Deci asta este democratic din punctul vostru de vedere?”, a spus Marina Tauber.

Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Societate
Vor fi sau nu alegeri la Bălți dacă Marina Tauber va fi scoasă din cursă: Ce spune CEC
Amintim că Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Politică
Ultima oră: CEC solicită ca Marina Tauber să fie scoasă din cursa electorală
Fluxul de știri
0