Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu alegeri la Bălți dacă Marina Tauber va fi scoasă din cursă: Ce spune CEC

© Sputnik / Mihai CarausMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Ofițerul de presă al Comisie Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat pentru Sputnik Moldova ce urmează să fac CEC după hotărârea instanței de judecată de la Bălți în privința candidatului la funcția de primar Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Comisia Electorală Centrală așteaptă hotărârea Judecătoriei Bălți, care astăzi examinează solicitarea de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală, și abia după asta va veni cu o soluție ce ține de organizarea turului doi al alegrilor locale din municipiul Bălți. Declarația a fost făcută de ofițerul de presă al Comisie Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, pentru Sputnik Moldova.
Asta în contextul în care CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți. În scurt timp începe procesul de judecată, în care urmează să se hotărască dacă va fi sau nu exclusă Marina Tauber din cursa electorală.

”CEC nu se poate expune față de acest subiect până când nu va fi făcută publică hotărârea instanței de judecată de la Bălți. După pronunțare deciziei CEC se va întruni de urgență într-o ședință și va veni cu un răspuns ce urmează mai departe”, a declarat Rodica Sîrbu.

Alegerile primarului la Bălți

Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Societate
Tauber a depus o plângere la Procuratură împotriva membrilor CEC și șefului Poliției Bălți
Fluxul de știri
0