Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Ce s-a întâmplat cu dosarul Marinei Tauber

© Sputnik / Mihai CarausMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Judecătorul Natalia Costaș a luat o decizie referitor la dosarul în care este vizată Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Apărarea Marinei Tauber a solicitat ca dosarul în care este examinată solicitarea CEC de a o exclude din cursa electorală să fie transferat la o altă instanță de judecată.
Motivul invocat de avocați este relația de rudenie a președintelui Judecătoriei Bălți și contracandidatului Nicolae Grigorișin.
Decizia de strămutare a dosarului poate fi luată doar de Curtea de Apel.
”Reieșind din faptul că drept temei de strămutare a fost invocată anume litera F a articolului 43 a Codului de Procedură Civilă, instanța nu are decât să transmită cauza civilă pentru a soluționa această solicitare de către instanța ierarhică superioară, de componența căreia este anume temeiul respectiv de la litera F și a fost invocat. Dosarul se transmite de urgență la Curtea de Apel Bălți”, a declarat Costaș.
Amintim că astăzi, magistrații examinează solicitarea CEC de eliminare din alegerile locale noi din Bălți a Marinei Tauber.
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Societate
Marina Tauber a contestat decizia CEC la Curtea de Apel Chișinău
În timpul ședinței de judecată, avocații Marinei Tauber au înaintat verbal o cerere de recuzare a judecătorului Natalia Costaș. Însă, Judecătoria Bălți a respins cererea de recuzare. Astfel, cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării candidatului Partidului Șor, Marina Tauber a fost în continuare examinată de Natalia Costaș.
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.

„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.

Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Expert, despre excluderea lui Tauber din cursă: Mie-e frică că ordinul deja a fost dat - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Radio
Expert, despre excluderea lui Tauber din cursă: Mi-e frică că ordinul deja a fost dat
Fluxul de știri
0