Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marina Tauber a contestat decizia CEC la Curtea de Apel Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de apel Chișinău
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Tauber consideră că decizia Comisiei Electorale Centrale este ilegală și solicită anularea ei.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC prin care s-a cerut anularea înregistrării sale în campania electorală. Candidatul Partidului „ȘOR” a depus demersul în după-amiaza zilei de joi, cerând instanței să anuleze hotărârea ca fiind nefondată.
”În cererea de chemare în judecată se menționează că, analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, s-a constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații consideră că Partidul „ȘOR” este vătămat în drepturile sale”, este menționat într-un comunicat al Partidului „ȘOR”.
Judecătoria Bălți va examina mâine demersul Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți.
Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Politică
Tauber, despre solicitarea CEC de a o exclude din alegeri: „Vom ieși în stradă”
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți. Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0