Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avocatul Poporului Natalia Moloșag și-a dat demisia

© Sputnik / OsmatescoNatalia Moloșag
Natalia Moloșag - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Avocatul poporului Natalia Moloșag a demisionat la câteva luni după ce a fost numită în funcție.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Avocatul poporului Natalia Moloșag a depus azi cerere de demisie în parlament. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a oficiului Avocatului Poporului.
Asta în contextul în care Moloșag a recunoscut că a angajat în echipa sa un fost client, condamnat pentru proxenetism. Miercuri, aceasta a decis să iasă în fața presei cu anumite explicații. Avocatul Poporului a recunoscut că a angajat în echipa sa o astfel de persoană și susține că implicarea acestuia în activitatea instituții nu este o greșeală.
Discuții despre demisia Nataliei Moloșag din funcție au apărut după ce s-a aflat că l-a angajat la Oficiului Avocatului Poporului pe Dumitru Godorog un fost condamnat pentru proxenetism. În context, mai mulți politicieni, dar și societatea civilă au cerut demisia ombudsmanului.
Avocatul Poporului este de părere că a devenit victima unui atac mediatic după ce ar fi depistat mai multe ilegalități la Oficiu. Ea a declarat că fosta conducere ar fi comis mai multe ilegalități, care vor fi transmise organelor de drept pentru intentarea dosarelor penale. Mai mult, Moloșag spune că echipa pe care a găsit-o la Oficiul Avocatului Poporului nu a acceptat-o, de aceea are nevoie de o persoană care să o apere.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Politică
Avocatul Poporului ar putea demisiona: Iată în ce condiții
Tot în această dimineață Avocatului Poporului pentru drepturile copilului și a unui grup de foști și actuali angajați ai Oficiului Avocatului Poporului au venit cu o reacție în care au respins învinuirile aduse de Moloșag. Aceștia declară că Avocatul Poporului nu a adus probe cu care să acopere acuzații lansate.

”Încercarea de a prezenta lucrurile în atare manieră este un gest de disperare pentru a sustrage atenția opiniei publice de la adevăratele abateri pe care le-a comis domnia sa prin implicarea unei persoane neangajate oficial nu doar în activitatea instituției, dar și în luarea unor decizii importante referitoare la aceasta”, a precizat oficiului Avocatului Poporului într-un comunicat.

Электронное голосование в парламенте - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
A fost ales Avocatul Poporului: Cine este
Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului în data de 23 septembrie, pentru un mandat de șapte ani. Aceasta a fost susținută de 57 de deputați.
Precizăm, în total, 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.
Fluxul de știri
0