Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocatul Poporului ar putea demisiona: Iată în ce condiții

© Pixabay / Pixabay / succoJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Avocatul Poporului a recunoscut că a angajat în echipa sa un fost client, condamnat pentru proxenetism.
CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Avocatul poporului, Natalia Moloșag, a anunțat că „va analiza posibilitatea să demisioneze” din această funcție, dar în anumite condiții.
Discuții despre demisia sa din funcție au apărut după ce s-a aflat că Moloșag a angajat în activitatea Oficiului Avocatului Poporului un fost condamnat pentru proxenetism. În context, mai mulți politicieni, dar și societatea civilă au cerut demisia ombudsmanului.
Miercuri, 1 decembrie, Moloșag a decis să iasă în fața presei cu anumite explicații. În cadrul unei conferințe de presă, avocatul poporului a recunoscut că a angajat în echipa sa o astfel de persoană și suține că implicarea acestuia în activitatea acestei instituții nu este o greșeală.
Potrivit Nataliei Moloșag, Dumitru Godorog, bărbatul condamnat anterior, a fost asistent la Biroul de avocați „Natalia Moloșag” încă din 2018. Asta după un an de la pronunțarea deciziei de condamnare pentru proxenitism.
Moloșag susține că, de fapt, a asigurat incluziunea socială a lui Godorog prin implicarea acestuia în acțiuni de interes comunitar. Totodată, Natalia Moloșag a informat că în activitatea Oficiului Ombudsmanului, Godorog activa voluntar în baza unui contract prestări de servicii și nu a avut acces la date cu caracter personal și la acte decizionale.
Электронное голосование в парламенте - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
A fost ales Avocatul Poporului: Cine este
Dar, acesta asista la ședințe și chiar făcea notițe, a mai precizat Moloșag. Ombudsmanul mai spune că Dumitru Godorog ar fi asigurat și protecția și deplasările în teritoriu a avocatului poporului deoarece potrivit Nataliei Moloșag, de la numirea sa în funcție a fost amenințată în repetate rânduri.
Așadar, Dumitru Godorog, „angajat ca persoană auxilizară și tehnică”, avea mai multe misiuni. Acesta era și șofer și pază de corp. Mai mult, Moloșag a recunoscut că Godorog a însoțit-o în cadrul mai multor vizite în penitenciare, asta deși acesta nu este angajat oficial al Oficiului Avocatului Poporului, ci are „doar contract de prestare servicii”, după cum menționează ombudsmanul.
Întrebată dacă are o relație personală cu Dumitru Godorog, condamnat pentru proxenetism, Moloșag a precizat că nu are nicio relație personală și că are soț și copii.
Natalia Moloșag a mai spus presei că este mulțumită de serviciile prestate în calitate de pază de corp a lui Dumitru Godorog, contractul căruia expiră la 31 decembrie.
Avocatul Poporului este de părere că a devenit victima unui atac mediatic după ce ar fi depistat mai multe ilegalități la Oficiu. Ea a declarat că fosta conducere ar fi comis mai multe ilegalități, care vor fi transmise organelor de drept pentru intentarea dosarelor penale. Mai mult, Moloșag spune că echipa pe care a găsit-o la Oficiul Avocatului Poporului nu a acceptat-o, deaceea are nevoie de o persoană care să o apere.
În context, Moloșag a spus că „va analiza posibilitatea să demisioneze” din această funcție, dar după ce vor fi toate rezultatele controalelor inițiate la Oficiul Avocatului Poporului.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Comisie specială pentru desemnarea avocatului poporului
Fluxul de știri
0